İşte CHP İstanbul'da kaybedenler kulübü!

CHP tabanını yakından takip eden ekibimiz, 2 Ekim ve 7 Ekim'de 39 ilçeden kurultay delegeleri yaptığı görüşme sonucu CHP İstanbul kongresinin nabzını ölçmüştü. Kongre sonucu CHP İstanbul Büyük Kurultay Delegeleri belli olmuş oldu.

SİYASET 09.10.2023, 15:12 09.10.2023, 16:18
İşte CHP İstanbul'da kaybedenler kulübü!

CHP İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirlendiği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’nı Özgür Çelik kazandı. Çelik görevi Canan Kaftancıoğlu’ndan devralacak.

GAZETE KRİTİK YİNE ÖNCEDEN BİLDİ

Gazete Kritik olarak 2 ve 7 Ekim'de İstanbul'un 39 ilçesindeki kongre delegeleri ile yapılan görüşme ve objektif değerlendirme sonucu hafta boyunca 2 liste yayınladık. Araştırmamız ve resmi sonuç tutarlılık gösterdi.

İLK ARAŞTIRMADA FARK 19 ÇIKTI
2 Ekim'de yaptığımız görüşmeler sonucu, CHP İstanbul il Başkan adayı Özgür Çelik'i 338 delege desteklerken, Cemal Canpolat'ı destekleyenlerin sayısı 319 olarak çıkmıştı.

İKİNCİ ARAŞTIRMADA ÖZGÜR ÇELİK LEHİNE 59 FARK ÇIKMIŞTI

Gazete Kritik il kongresinden 1 gün önce 7 Ekim'de yaptığı görüşmeler sonucunda ise, Özgür Çelik'i destek veren delege sayısı 358 çıkarken Cemal Canpolat'a 299 delege desteği çıktı.

CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in aday olduğu kongrede, oyların 342'sini Çelik, 310'unu Canpolat aldı. Doğal delegelerle birlikte 667 kişinin oy kullanması gereken seçimde Fatih ilçe seçiminin iptal edilmesinin ardından oy kullanacak delege sayısı 657'ye düşmüştü.

Gazete Kritik'in  iki araştırmanın ortalamasında Özgür Çelik lehine 39 fark çıkmıştı. Resmi sonuçta ise Özgür Çelik lehine 32 fark çıktı.  Bu sonuçlara göre Gazete Kritik seçim sonuçlarını yaklaşık 7 farkla tahmin etti.

CHP Büyük Kurultayı'ndan 196 kişi oy kullanacak.

İşte CHP İstanbul Büyük Kurultay delegeleri:

KAZANAN EKREM İMAMOĞLU VE RIZA AKPOLAT OLDU

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'i açık şekilde destekleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat kongrenin kazananı oldu. Özgür Çelik'e inanan ve örgütün arkasında olacağını ifade eden iki ismin desteği ile Özgür Çelik il başkanı oldu.

KAYBEDENLER KULÜBÜ

Cemal Canpolat'ı destekeyip ve kaybedenlerin ise bundan sonra İstanbul siyasetinde kendilerine yer bulmaları çok zor görünüyor.

İşte CHP İstanbul'da kaybedenler kulübü:

Oğuz Kaan Salıcı- Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı

Eren Erdem -CHP Genel Başkan Yardımcısı

Zeynel Emre- CHP Genel Başkan Yardımcısı

Canan Kaftancıoğlu- Eski il başkanı

Ali Kılıç- Maltepe Belediye Başkanı

Şerdil Darı Odabaşı- Kadıköy Belediye Başkanı

Bülent Kerimoğlu- Bakırköy Belediye Başkanı

Turan Hançerli -Avcılar Belediye Başkanı

Erdem Gül: Adalar Belediye Başkanı

Battal İlgezdi: Ataşehir Belediye Başkanı

Kemal Deniz Bozkurt - Esenyurt Belediye Başkanı

Barış Yarkadaş- Eski İstanbul Milletvekili

Müslim Sarı- Eski İstanbul Milletvekili

Yorumlar (0)