HKP’den İki Soru Pankartı Daha

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), parti genel merkezi, il ve ilçe binalarına “Soru Beş: Bodrum Yalıkavak’taki Milyar Dolarlık Marina ve Paramount Otel’e, 45 Milyon Dolara En Son Çöken Kim?” ve “Soru Altı: Sedat Peker'i Aylık 10 Bin Dolar Haraca Bağlayan AKP Milletvekili Kim?” yazılı pankartlar astı.

SİYASET 11.06.2021, 07:37
HKP’den İki Soru Pankartı Daha

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker 9’uncu videosunda, kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz’a ait Paramount Otel’e el konulduğunu iddia etmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ise “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alıyor” dediği kişinin eski AKP Milletvekili Metin Külünk olduğu iddia edilmiş, Peker ise 10 bin dolardan çok daha fazlasını başta Metin Külünk olmak üzere başka AKP milletvekillerine de verdiğini yayınladığı videoda dile getirmişti.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) bu iki konuyla ilgili dikkat çeken iki pankart astı. HKP genel merkez, il ve ilçe binalarına “Soru Beş: Bodrum Yalıkavak’taki Milyar Dolarlık Marina ve Paramount Otel’e, 45 Milyon Dolara En Son Çöken Kim?”  ve “Soru Altı: Sedat Peker'i Aylık 10 Bin Dolar Haraca Bağlayan AKP Milletvekili Kim?” yazılı pankartlar asıldı.

“CAN ALICI SORULAR SORMAYA DEVAM EDİYOR”

Konuyla ilgili HKP’nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, “Partimiz, AKP’giller’in tüm engelleme girişimlerine, tüm gece yarısı hırsızlık operasyonlarına rağmen, Türkiye’nin en yakıcı meselelerine ilişkin can alıcı sorular sormaya devam ediyor. Bugün il ve ilçe örgütlerimize yeni pankartlarımızı asmaya başladık. Baştan ayağa binbir türlü suça bulaşmış AKP’giller İktidarı ne yaparsa yapsın Partimizin mücadelesini engelleyemeyecektir. En sonunda bağımsız mahkemelerde yargılanıp çelik bilezikle tanışmaktan kaçamayacaklardır!” ifadeleri kullanıldı.

HKP genel merkez, il ve ilçe binalarına daha önce, “Soru Bir: Diploma Nerede?”, “Soru İki: Amerika’da boynuna takılan Yahudi Cesaret Madalyası nerede?”, “Soru Üç: 128 milyar dolar ve 208 ton altın nerede?”, “Soru Dört: Kolombiya’da Yakalanan 5 Ton Kokaini İzmir Limanı’nda Alacak Kimdi?” pankartları asılmıştı.

HKP İzmir İl Binasına asılan pankartlardan dolayı HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, “İma Yoluyla Cumhurbaşkanına Hakaret”ten gözaltına alınmış ve ifade vermişti. HKP İstanbul İl Binasına asılan pankartlardan üçü, 27 Mayıs akşamı parti yetkililerine hiçbir bildirim yapılmadan, vinç kullanılarak polis tarafından indirilmiş ve parti yöneticileri daha sonra ifadeye çağırılmıştı.

Yorumlar (0)