HKP: Bu Vatan Sahipsiz Değil!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), TCDD’de 1 milyon 584 bin 64 TL’lik İhale Yolsuzluğu ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

SİYASET 27.11.2019, 10:25
HKP: Bu Vatan Sahipsiz Değil!

İşte HKP'nin O Basın Açıklaması:

Her gün yeni bir vurgun, yeni bir talan, yeni bir yolsuzluk, yeni bir kamu malı aşırıcılığı haberine uyanıyor ülkemiz ne yazık ki. Halkın Kurtuluş Partisi de bu yaşananların vaka-i adiyeden olmasına müsaade etmiyor, etmeyecek de…

Her defasında göz yumulan, çoğu zaman yasa yapma gücünden aldıkları güçle yasaya uygun ancak hakkaniyete ve ahlâka aykırı bu yolsuzluklardan biri, tahminimiz odur ki, bir çıkar çatışması nedeniyle yargıya intikal etmiş. Kokusu çıkar… Kurtuluş Partili Hukukçular, “Biz işimize bakalım” diyerek yine görevlerini yaptılar.

Konu bu sefer kamu malı aşırıcılığı, kişicil menfaat sağlama.

Failleri, Ulusal Demiryolu Sinyalizasyon Projesinde Tesisler Kontrolörü olarak görev yapan Veysel Karani BABACAN, eşi Sündüs BABACAN ve diğer 29 kişi.

Kontrolör Veysel Karani BABACAN, 1 milyon 584 bin 64 TL bedelli 32 adet sinyalizasyon ihalesini eşi Sündüs BABACAN’ın üzerine kurulu şirkete veriyor. Veysel Karani BABACAN ve Sündüs BABACAN ile birlikte 31 şüpheli hakkında dava açılmış.

Söz konusu davada, sanıklar hakkında İstanbul Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosyayı Ağır Ceza Mahkemesine göndermiş.

Ancak failler arasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile ilgili Genel Müdürler yok. Bu nam ve görevde olanların bilgisi, onayı ve/veya büyük bir olasılıkla elde edilen menfaatten hissesi olmadan bu yolsuzluk yapılabilir mi ülkemizde?

Mümkün değil!

İşte Partimiz Hukukçuları, soruşturmaya o dönemin ve şu anki Ulaştırma Bakanı ile ilgili Genel Müdürlerin dahil edilmesi ve haklarında ek iddianame düzenlenerek yargılanmaları için aşağıdaki dilekçe ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdular.

Partili Avukatlarımız bu dilekçe ile Halkın Kurtuluş Partisi’nin de davaya katılan sıfatıyla dahil edilmesi talebinde bulundular. Çünkü suçlamalar kamu zararının varlığına yönelik.

Halkın Kurtuluş Partisi de; Türkiye’nin en Yurtsever, Halkçı, Çevreci ve Kamucu Partisi olduğu için “tüyü bitmemiş yetimin hakkı” olan Kamu Mallarının göz göre göre vurgun ve talan ile kişicil servete dönüşmesine seyirci kalamaz. Mücadele ettiği vatan toprakları üzerinde, sorumluluğunu üstlendiği halkına ait kamu mallarının korunması ve mevcut kamu zararının ortadan kaldırılması için söz konusu şikâyeti yapmıştır.

Soruşturmanın genişletilmesi ve davaya katılma talebimizi içerir dilekçe aşağıdadır. Halkımızın bilgisine saygıyla sunuyoruz.

Yorumlar (0)