Edizer’e sert yanıt: Kadının tutunacağı tek dalı medeni kanundur

HKP’li Kadınlar, Sosyal medyada çok eşliliği savunan ve Medeni Kanun’un kaldırılmasını isteyen Dr. Ali Edizer’e sert yanıt verdi.

SİYASET 06.10.2020, 13:51
Edizer’e sert yanıt: Kadının tutunacağı tek dalı medeni kanundur

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptığı sırada Dr. Ali Edizer’in çok eşliliği savunan ve Medeni Kanun’un kaldırılmasını isteyen açıklamaları büyük tepki çekmişti. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Kadın Çocuk Komitesi Üyesi Reycan Çakır’da yaptığı açıklama ile Ali Edizer’e sert tepki gösterdi.

“ALİ EDİZER VE ONUN GİBİLER MEMLEKETİMİZİN ÖNÜNDE BİR MOLOZ YIĞINI…”

Çakır, “Bugün sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelen Ali Edizer Kimdir?” başlıklı açıklama yayınladı. Açıklamada; “Kadının, tutunacağı tek dalı vardır. O da Medeni Kanunda kadınlarımıza tanınan haklardır” ifadelerine yer verildi.

Çakır, “Lafı hiç dolandırmayalım, netçe söyleyelim; Ali Edizer ve onun gibiler memleketimizin önünde bir moloz yığını ve başına bela olmuş Tefeci-Bezirgân Sermayenin ürünüdür. Onun temsilcisi AKP’giller yörüngesinde dönen, hepsi birer yılan yuvası olmuş Ortaçağcı tarikatların hafızlarıdır. Tüm Ortaçağcı Gericilerin kadına bakışını, kadını aşağılayışını kusmaktadır sosyal medya söylemlerinde bu hafız!” ifadelerine yer verdi.

“MEDENİ KANUNA SALDIRAN ZİHNİYET ORTAÇAĞCI GÜRUHTUR”

Çakır, “Kendisine bahşedilen makam da hiç mi hiç tesadüfî değildir. 15 Temmuz Ganimet Paylaşımından sonra eski dost Fethullahçılar terörist ilan edilip GATA derdest edilince onlar da boşalan koltuklara bu sefer de bu kadın ve insanlık düşmanı diğer tarikatçılar getirilmiştir, AKP’giller tarafından. Menzilci olduğu bilinmektedir bu kişinin de. İşte Medeni Kanuna saldıran zihniyetin sahibi, bu Ortaçağcı güruhun tamamıdır” dedi.

“KADININ TUTUNACAĞI TEK DALI MEDENİ KANUNDUR”

Çakır, “Kadını erkeğe ait bir mal gibi görürler. Alıp satarlar hatta. Çok eşlilik erkeğin doğal hakkıdır onlara göre, hafızın salyalarını akıtarak vurguladığı gibi. Kadınlar erkeklerden daha aşağılık birer varlık olduklarını kabul etmelidir. Ayaklarını ona göre denk almalıdır. Aksi takdirde erkeğin her türlü aşağılamasına, eziyetine, işkencesine direndiği anda ise, bu düzende tutunacak tek dalı vardır; o da Medeni Kanunda kadınlarımıza tanınan haklar. İşte kadın hakkını kullanayım, bu eziyetlere, aşağılanmalara direneyim deyip boşanmak isterse de en büyük günahı, en büyük suçu işlemiş olur. Nedir bunun cezası? Ölüm!” ifadelerine yer verdi.

“BU AŞAĞILANMAYI REDDEDİYORUZ”

Çakır; “Boşuna demiyoruz, Ortaçağcı Gericilik toplumda egemen oldukça Kadına şiddet olayları hızla artar!” diye. Kadın Cinayetleri hızla artar! diye. Evet, kadına şiddet ve kadın cinayetleri arttı ve ne yazık ki, böyle giderse katmerlenerek devam edecek. Bu kaçınılmaz bir sonuçtur. Toplumu Ortaçağ karanlığına hapsedip 1400 yıl öncesinin kanunlarıyla yönetmek isteyen Şeriatçı ideolojinin yarattığı sonuçtur. Ama bizler, Kurtuluş Partili Kadınlar olarak bu aşağılanmayı, bu katliamları reddediyoruz. Bu bizim kaderimiz değil! Bunların hesabını eninde sonunda soracağız! Derdimiz çok, ama şairin dediği gibi, ellerimizi bağlayıp ‘derdim çoktur, hangisine yanayım?’ diye dövünmek biz onurlu kadınlara, analara yakışmaz. Çok derdimizin tek ilacı birliktir. Örgütlenmektir. Hepinizi kadının gerçek kurtuluşuna giden mücadelemize bekliyoruz.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Çokeşliliği savunan Edizer, tartışmaya yol açan paylaşımında “erkeklerin birden fazla kadınla evlenebilmeleri gerektiğini” savunarak “Medeni Kanun’la mücadele ediyoruz” demişti. Edizer, erkeklere “Evliyken başka bir kadını sevdiyseniz eşinizi aldatmayın. Onu da alın. Allah-u Teala size ruhsatı vermiş” şeklinde seslenmişti. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevinden alınmıştı.

Yorumlar (0)