Davutoğlu'ndan Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na tehdidiyle ilgili açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Toplantının ardından basının karşısına geçen iki lider suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na tehdidine tepki gösterdi.

SİYASET 18.11.2020, 13:58 18.11.2020, 14:00
Davutoğlu'ndan Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na tehdidiyle ilgili açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu, toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdide, "Hiçbir siyasi parti lideri tehdit edilemez" diyerek tepki gösterdi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

İki sebebi var ziyaretimizin, biri iade ziyareti. Sayın Kılıçdaroğlu ziyarette bulunmuşlardı. 9 Kasım’da güçlendirilmiş parlamenter sistem önerimizi görüşmek için randevu talep etmiştik. Yaşananlar sistemle ilgili bir sorun yaşadığımızı ortaya koymuştur. Yeni bir Anayasaya ihtiyacımız var.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kurumsal aklı tahrip etti. Nepotizmi yaygınlaştırdı ve kişiselleşmiş bir iktidar anlayışını hakim kılmıştır.

Biz Gelecek Partisi olarak hem eleştirilerimiz yapıyoruz hem de sorunun çözümü için çalışmalar yürütüyoruz. Bütün partilerden randevu talep ettik ediyoruz. İktidar partilerinden de randevu talep ettik. Ortak birçok hususun olduğunu gördük. Sayın Akşener ile olan görüşmenin ardından yine görüşmelerimize STK’larla da devam edeceğiz.

"BAHÇELİ'DEN DE ERDOĞAN'DAN DA GÖRÜŞME TALEP ETTİM"

Bütün partilere randevu talebimiz oldu. Sayın Erdoğan'dan da talep ettim, Bahçeli'den de talep ettim. En temel mesele psikolojilerin yönetimi. Türkiye'de öyle bir psikolojik ortam var ki bir grup bir parti başka partilerle bir araya gelirse bu toplumsal uzlaşı oluyor, ama başka bir parti yapınca ihanet oluyor. Bu ihanet sözcüğü ile Türkiye'de siyasal sistem problemini aşmak mümkün değil. Bu ülkenin geleceği için umutla bakılacak bir demokratik sistemin vaktidir. Bunların tartışılıyor olması bile bizim için zaaftır. 

"HİÇKİMSE BİR SİYASİ LİDERİ TEHDİT EDEMEZ "

Sayın Genel Başkan'a siyasi bir eleştiri dolayısıyla yöneltilen tehditler konusunda ise, kesinlikle öncelikle iktidarın bu konuya cevap vermesi gerekiyor. Burada hukuk kuralları işler ve anayasal bir konuma sahip olan ana muhalefet lideri hiçbir kimse tarafından tehdit edilemez, hakarete uğrayamaz.

Burada Sayın Genel Başkan'ın tepki vermesine gerek olmaksızın, başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bu ülkenin yöentiminden biz sorumluyuz kimse hele hele bir siyasi lideri tehdit edilemez denebilmesi lazım. Bu denmediği için bugün problem var. Reformlardan bahsedldiği günlerde eğer bi siyasi parti lideri açık şekilde tehdit ediliyorsa, öbür tarafta da toplum ayrıştırılıyorsa bunun sorumlusu iktidar olur. 

Yorumlar (0)