Gazete Kritik Siyaset Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: 2028 Seçim Tarihi 16 Nisan erken değil, öne alınmış seçim

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: 2028 Seçim Tarihi 16 Nisan erken değil, öne alınmış seçim

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 16 Nisan 2028 tarihini önerdiği genel seçimlerin, 14 Mayıs 2028'e yaklaşan bir tarihte yapılacağını belirtti. Uçum, bu tarihin erken seçim değil, zamanında yapılacak bir seçim olduğunu vurguladı. Muhalefetin tavır almasını istedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, seçim tarihi için önerdiği 16 Nisan 2028 tarihi ile ilgili bir yazı daha kaleme aldı.

Anadolu Ajansı'ndaki yazısında Mehmet  Uçum, "En son birlikte genel seçim 14 Mayıs 2023 tarihinde yapıldığı için önümüzdeki genel seçimler de 14 Mayıs 2028 tarihinden bir önceki pazar günü olacaktır. Bu da 7 Mayıs 2028 tarihi demektir" dedi.

"Önümüzdeki genel seçimler için önerdiğimiz 16 Nisan 2028 tarihi siyasi ve sosyal manasıyla bir 'erken seçim' tarihi değildir. Zamanında yapılacak seçimin sadece üç hafta öne alınmasıdır" diyen Uçum, şunları söyledi: "Bu öne alma TBMM'nin seçimlerin yenilenmesi kararıyla olur. Bu karar sanıldığı gibi olağan seçim gününden üç hafta önce alınmayacaktır. TBMM buna karar verirse 2028 yılında 9 ila 15 Şubat günlerinden birinde bu kararı alabilir."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini de değerlendiren Uçum, "Sayın Bahçeli'nin genel seçimler için önerdiğimiz 16 Nisan 2028 tarihine ilişkin derin manalar içeren destekleyici görüşünün kıymeti tartışılamaz. 'Seçimin zamanında yapılmasıyla önerilen 16 Nisan 2028 tarihi arasında saat farkı bile yoktur' mealindeki kararlı cevabı konuya son noktayı koyan bir yaklaşımdır' ifadelerini kullandı.

"Muhalefetin netleştirmesi gereken konu bellidir" ifadesini kullanan Uçum, "Muhalefet 2028 yılında zamanında yani döneminde yapılacak ama kısa bir süre öne alınacak seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir kez daha demokratik yarışa girecek mi yoksa demokratik rekabetten kaçacak mı?" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *