DHA'nın bildirdiğine göre, Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret, görevden alınmasının ardından gözaltına alındı. Sabah saatlerinde, polis ekipleri tarafından evine düzenlenen baskında, Leyla İmret'in gözaltına alındığı kaydedildi. Ayrıca, evde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi üyesi Yunus Durdu'nun da gözaltına alındığı bildirildi.
Gözaltı Operasyonu
Sabah saatlerinde Cizre'de gerçekleşen polis operasyonu, yerel halk arasında geniş yankı uyandırdı. Leyla İmret'in evine yapılan baskının, emniyet yetkilileri tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Olayın detayları, güvenlik güçlerinin operasyona neden ihtiyaç duyduğunu sorgulayan birçok vatandaş tarafından takip ediliyor. Leyla İmret ve Yunus Durdu, gözaltına alındıktan sonra Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltı operasyonu, bölgede yaşanan siyasi gerginliklerle ilgili olarak yorumlandı ve halk arasında endişe yaratan bir durum oluşturdu.
Görevden Alma Süreci
Leyla İmret'in, daha önce bir yabancı gazeteye verdiği demeç nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı belirtildi. Bu durum, uzun süredir devam eden siyasi baskıların ve yerel yönetimlere yönelik müdahale tartışmalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. İmret’in görevden alınması, Cizre’deki siyasi atmosferin ne denli karmaşık olduğunu gözler önüne seriyor. Birçok kişi, bu tür uygulamaların demokrasi adına sorunlar doğurduğunu ve yerel yönetimlerin işleyişine zarar verdiğini vurguluyor. İmret’in görevden alınma süreci, Türkiye genelinde benzer durumların artışına dair endişeleri de arttırıyor.