CHP'DE MÜSLİM SARI SIKINTISI: İSTİFA ETMEYE YANAŞMIYOR

CHP'de Müslim Sarı, kendisini İş Bankası Yönetimi’ne atayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na isyan bayrağı açtı.

SİYASET 17.12.2018, 21:53 17.12.2018, 21:53
CHP'DE MÜSLİM SARI SIKINTISI: İSTİFA ETMEYE YANAŞMIYOR

 

24. Dönem İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kontenjanından İş Bankası yönetimine atadığı 4 Yönetim Kurulu üyesinden biriydi.


Kılıçdaroğlu'nun 2015 genel seçimlerinde milletvekili listesine almamıştı. Müslim Sarı  İş Bankası Yönetimine girmek için CHP Lideri ile görüşerek özel durumunu anlatarak bu görevi talep ettiği etmişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da bu görüşme sonrası Müslim Sarı'yı yönetim kurulu görevine atamıştı.
İş Bankası'ndan yıllık 1 milyon lira civarında huzur hakkı alan Müslim Sarı'ya makam arabası, Ankara ve İstabul'da makam odası tahsis edildi. 

GENEL BAŞKANLIK İÇİN NABIZ YOKLAMIŞTI
İmza sürecinde ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na bayrak açan isimlerden biri olan Sarı kulislerde genel başkanlık içinde nabız yoklamıştı.

CHP'DE SARI TEPKİSİ
CHP'de istifalar nedeniyle boşalan PM'ye yedekten giren Sarı'nın aynı zamanda İş Bankası Yönetim Kurulu üyesi olması CHP içinde tepkileri doğurdu. 


KILIÇDAROĞLU'NDAN İKİ GÖREVDEN BİRİNİ SEÇ MESAJI
Kılıçdaroğlu'nun Sarı'ya iki görevden birini tercih etmesi mesajını iletmesine rağmen Sarı oralı olmadı.CHP kulislerine göre Müslim Sarı'nın Ocak ayında dağıtılacak 1 milyonluk huzur hakkını almadan bankadan istifa etmeyeceğini ifade ediliyor. Sarı'nın tepkilere rağmen milyonluk huzur hakkını almadan istifa etmemesi partililerde de tepkiler doğuruyor.Ayrıca Müslüm Sarı'nın bazı CHP'lilere Kılıçdaroğlu'nunda  geçmişte bu görevi yaptığını hatırlatarak örneklendirerek istifa etmeyeceğini ifade etmeside CHP'liler tarafından etik bulunmuyor.
 

Yorumlar (0)