CHP'DE KURULTAY UMUDU AZALDI... İŞTE İL İL SON İMZALAR

CHP'de olağanüstü kurultay talabi ile başlatılan imza çalışmalarında iki tarafında yaptığı açıklamalar delegelerde ve partililerde soru işaretleri yarattı. Gazete Kritik 81 il başkanı ve diğer illerin delegeleri ile yaptığı görüşme sonunda Muharrem İnce'ye verilen oyları tespit etti.

SİYASET 18.07.2018, 22:37 18.07.2018, 22:37
CHP'DE KURULTAY UMUDU AZALDI... İŞTE İL İL SON İMZALAR

 

CHP'de olağanüstü kurultay talabi ile başlatılan imza çalışmalarında iki tarafında yapIlan açıklamalar delegelerde ve partililerde soru işaretleri yarattı. Gazetekritik 81 ilde il başkanları ve kurultay delegeleri ile yaptığı görüşme sonucunda Muharrem İnce'ye yönelik çıkacak imza sayı verilerine ulaştı.

Buna göre 81 ilden Muharrem İnce'ye verilen imza sayısı 359.

Resmin büyük halini görmek için tıklayınız..

İNCE EKİBİ 655 HAZIR DEMİŞTİ AMA...

CHP’de Muharrem İnce’yi destekleyenler, olağanüstü kurultay için pazartesi günü noter aracılığıyla imza toplamak için harekete geçmeden önce  655 delegeden imza atacaklarına ilişkin yazılı taahhüt aldığı ifade etmişlerdi. Dün ise bu sayının 460 civarına ulaştığı iddia edildi. 

ALABİLECEKLERİ MAKSİMUM İMZA SINIRINA DAYANDILAR
2018 Şubat ayında yapılan kurultayda 415 oy alan Muharrem İnce'ye imza veren iller arasında yer alan  Adana, Afyon,Aksaray,Bayburt, Bilecik, Bolu,Diyarbakır, Düzce,Sakarya,Kilis,Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay,Konya, Kütahya, ve Manisa delegelerinden çıkabilecek maksimum imza sayısı verildi. İl başkanları ve kurultay delegelerinin Gazetekritik'e yaptığı açıklama sonrasında İnce'ye verilen oy sayısı 356 olarak hesaplandı.


İNCE VE EKİBİ BİR GÜN KAZANMAK İÇİN TOPU YARINA ATTI
İlk iki günü imza ile ilgili açıklama ile geçen İnce ekibinin bugün açıklama yapması beklenirken 1 gün avantajı kazanmak adına ayarın açıklama yapma kararı aldılar.

İNCE EKİBİNDE HEDEF ALGI YARATMAK
İnce ve ekibi ilk üç günde yeterli imzaya ulaşamayınca İstanbul delegesi üzerinde önemli etkisi olan Oğuz Kaan Salıcı'nın Muharrem İnce'ye destek vereceği haberlerini Barış Yarkadaş'a ait olan haber sitesinden bir algı yaratılarak servis edildiği belirtildi. Kısa süre sonra Oğuz Kaan Salıcı bir açıklama yaparak bu haberi yalanladı.  İnce ve ekibinin hedefinde büyükşehirlerdeki belediye başkanlarının üzerinden bu ve benzeri haberlerle algı yaratmak olacağı söyleniyor. 

CUMA'YA KADAR İMZALAR TAMAMLANMAZSA BU İŞ BİTER


CHP kulislerinde İnce'nin saflarında olanların zaten imzalarını ilk 2 gün gönderdiğini, 3. günde kararsızların tercih yaptığı belirtilerek cumaya kadar imzalar teslim edilmez ise  kalan 10 günlük süreçte bu imzaların 400'ü geçmeyeceği ve bir kısım imzanında geri çekileceği ifade ediliyor.

 

AKP SÖZCÜSÜ CHP'Lİ DELEGELERE KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF GÖSTERDİ

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'li kurultay delegelerine seslenerek Kılıçdaroğlu'na tepki göstermelerini istedi. Bugün Kılıçdaroğlu ve vekillere yönelik soruşturma ardından bu açıklama ile birlikte Erdoğan Başkanlığındaki hükemetin Kılıçdaroğlu'nu istemediklerini ifade etmiş oldular.

 

MELİH GÖKÇEK:KILIÇDAROĞLU SANA GÜLE GÜLE

AKP'li Melih Gökçek'te AKP'deki Kılıçdaroğlu'nun gitmesine yönelik açıklamalara müdahil olarak Kılıçdaroğlu ilgili bir paylaşım yaptı.Gökçek paylaşımdan Kılıçdaroğlu sana güle güle dedi.

AKP'lilerin Kılıçdaroğlu'na karşı ve değişime yönelik tavırları ise partililerde şaşkınlık yarattı.

Yorumlar (0)