CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal:Artık bıçak kemiğe dayandı

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP’nin yıllardır kiraz üreticilerinin sorunları görmezden geldiğini söyleyerek, “Artık bıçak kemiğe dayandı. Kiraz üreticilerinin sorunu ya çözülecek ya çözülecek. İktidar bu soruna çözüm üretmezse bölgenin olmazsa olmazı marka değerimiz olan meşhur kirazımızı kaybedeceğiz” dedi.

SİYASET 03.07.2023, 16:16
CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal:Artık bıçak kemiğe dayandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, mazottan gübreye, ilaçtan elektriğe ve tarımsal sulamaya kadar girdi maliyetlerinin yüksek oranda artmasına karşın kiraz alımının 65 liradan 35 liraya düşmesinin üreticiyi canından bezdirdiğini söyledi.


TEK KELİMEYLE “VİCDANSIZLIK”
Sultandağı, Çay ve Akşehir ilçelerinde kiraz üreticilerinin çilesinin yıllardır bitmediğini kaydeden Burcu Köksal, “Üretici bir yandan sürekli artan maliyetlerle baş etmek zorunda kalırken bir yandan da ürününü satabilmek için uğraşıp didiniyor. Yıllardır hallerde görüştüğüm üreticiler kasa sorunu alım sıkıntısı fiyat düşmesinden dert yanarken üretimden kopma noktasına geldiler. Ne yazık ki bu sezonda 65 liradan açılan kiraz 35 liralara kadar düştü. Üretici işçilerin ücretini dahi karşılayamaz hale geldi. Üretim maliyeti geçen yıla göre 3-4 katı artarken kiraz fiyatının bu kadar aşağılara çekilmesi tek kelimeyle vicdansızlıktır.” şeklinde konuştu.


İKTİDAR SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN KILINI KIPIRDATMIYOR
AKP’nin yıllardır kiraz üreticilerinin sorunlarını görmezden geldiğini dile getiren Köksal, “İktidar kanadı yıllardır kiraz üreticilerinin sorunlarını görmezden gelmekte çözüm için kılını kıpırdatmamakta. Ama artık bıçak kemiğe dayandı. Ya çözülecek ya çözülecek. Bugün bölgede boykot var. Kiraz alımı durduruldu. Üretici iktidara sesini duyurmak için her yolu deniyor. Boykotta bunlardan biri. İktidar çözüm üretmezse korkarım Afyonkarahisar ilimizin Çay ilçesinden başlayıp Sultandağı ve Akşehir güzergahına kadar olan bölgenin olmazsa olmazı bir marka değerimiz olan meşhur kirazımızı kaybedeceğiz. İktidarın umursamazlığı üreticiyi kaderine terk etmesi üreticileri canından bezdirdi.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)