CHP'DE KRİTİK PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI: İŞTE DETAYLAR...

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplanıyor.

SİYASET 23.07.2023, 12:34 23.07.2023, 12:50
CHP'DE KRİTİK PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI: İŞTE DETAYLAR...

GAZETE KRİTİK/ANKARA- CHP Parti Meclisi (PM), parti genel merkezindeki toplantı bugün saat 13.00'te yapılacak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun sunuşu ile başlayacak toplantıda, parti içi ve ekonomik gelişmeler ile kongre süreci ele alınacak.

Gazete Kritik'in edindiği bilgiye göre, değişim isteyen Parti Meclisi üyeleri, başta görevden alınan il başkanlarının yanı sıra, Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yaptığı anlaşma ve seçim başarısızlığının üstünde durması bekleniyor.

Değişim isteyenlerin isteyenler geçen haftalarda görevden alınan Ağrı, Hakkâri, Van, Kayseri, Mardin ve Muş il başkanlarının görevden alınmasına itiraz edecek.

Değişim isteyenlerin İtirazının kabul görmesi için üye tam sayısının 2/3 olan 40 kişinin oyuna ihtiyacı var.

KILIÇDAROĞLU'NA YAKIN İSİMLER 2015'İ HATIRLATACAK

Geçen hafta kamu oyuna sızan zoom toplantısının gündeminde de il başkanlarının "hukuksuzca" görevden alınması üzerinden yapacakları tartışmalara Kılıçdaroğlu'na yakın PM üyeleri 2015'de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün 14 il başkanını görevden aldığını hatırlatacak.

KRİTİK PM'DE DENGELER ORTAYA ÇIKACAK

Bugün yapılacak PM'de ise değişim isteyenlerin asıl hedefinin psikolojik sınır olan salt çoğunluğu yakalayıp yakalayamayacağı olacak. Değişim isteyenlerin 30'un üstünde oy bulması halinde sonraki günler için atılacak adımların önünü açılacağı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)