'Başkanlıkla birlikte gelecek yeni istihbarat modelinde SADAT'ın yeri ne olacak?'

Çiğdem Toker, SADAT'a ilişkin 11 Temmuz'daki yazısına erişim engele geldiğini belirtti

SİYASET 06.12.2016, 13:08 06.12.2016, 13:08
'Başkanlıkla birlikte gelecek yeni istihbarat modelinde SADAT'ın yeri ne olacak?'

Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, "Lice 34 köylü yakılmak istendi" iddialarıyla gündeme gelen SADAT A.Ş. hakkında 11 Temmuz'da yazdığı yazıya erişim engeli geldiğini belirterek "Şirketin yönetim kurulu da danışman kadrosunun yer aldığı Web sitesindeki bölüm kaldırılmış" dedi. Dün Habertürk'te Bülent Aydemir imzalı, sistem değişikliğinden sonra istihbaratta yeni düzenlemeye gidileceğini, koordinatörünün Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Ulusal Güvenlik Direktörü olacağını belirten haberi hatırlatan Toker, "Bu yeni gelişmeye bağlı olarak, UGD tasarımında; Başdanışman Tanrıverdi ve/veya Sadat A.Ş’nin doğrudan ya da dolaylı yerinin ne olacağı, tartışmaya değer meşru bir soru olarak karşımıza çıkmaktadır" diye yazdı.

 

Toker'in 11 Temmuz yazısı: Lice'de 'köylü yakma' iddiasının arkasında Sadat A.Ş. mi var?

 

İstihabarat düzenlemesi kulisi: İstihbarat Cumhurbaşkanlığı'na bağlanacak; yapılandırma, 'başkanlığı' bekliyor

 

 

 

 

 

Çiğdem Toker'in Cumhuriyet gazetesinin bugünkü (6 Aralık 2016) nüshasında yayımlanan 'Ulusal Güvenlik Direktörü ve Sadat' başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

 

Bir okurumun mesajıyla haberdar oldum.

Sadat A.Ş. başlığını taşıyan 11 Temmuz 2016 tarihli yazıma, gazetemizin internet sitesinden artık erişilemiyormuş.

Gerçekten de yazıyı okumak isterseniz, tıkladığınız sayfada, “İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararı gereği yayından kaldırılmıştır” ibaresi çıkıyor.

Bu kararın başvurucusunu ve hukuksal gerekçesini biliyor değilim.

Yazı, -15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı TayyipErdoğan’ın danışmanlığına getirdiği- özel harpçi emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu ve kendi internet sitesinde gayri nizami harp kursu verdiğini duyuran şirketi anlatıyordu.

Şirket profilinin tamamını da kendi web sitesinden kendini tanıtırken kullandığı ifadelerle üstelik.

 

Danışman kadrosu uçmuş

Konunun pek çok kez TBMM gündemine taşındığı açık kaynak bilgisi olarak duyurulan yazımda, yanı sıra yazıda şirketin zengin bir danışman kadrosu olduğundan söz etmiştim.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Nevzat Tarhan’ın psikolojik savaş alanında, Prof. Mehmet Zelka’nın da ekonomi danışmanı olduğu bilgisine yer vermiştim. Bu bilgilerin tamamı şirketin listesini geniş geniş yayımladığı şirket web sitesinden aktarılmıştı.

Yorumlar (0)