Ali Haydar Fırat'tan kritik CHP değerlendirmesi:Milletvekili belirlenirken, partiyi taşıyacak, örgütü motive edecek listeler oluşturulmadı

İletişim Biliimci, yazar Dr. Ali Haydar Fırat, Sözcü TV ekranlarında seçim sonuçlarını değerlendirdi.

SİYASET 29.05.2023, 15:24 29.05.2023, 15:33
Ali Haydar Fırat'tan kritik CHP değerlendirmesi:Milletvekili belirlenirken, partiyi taşıyacak, örgütü motive edecek listeler oluşturulmadı


Sözcü TV'de Serap Belovacıklı'nın konuğu olan Dr. Ali Haydar Fırat seçim sonuçlarını şu şekilde değerlendirdi:


EKREM İMAMOĞLU'NUN GENEL BAŞKANLIK HEDEFİ VAR
Bütün Türkiye'ye yönelik bir konuşma. Yeni dönemin bir aktörü olarak kendini konumlandırıyor. Bunun sıradan bir konuşma olmadığını değerlendirebiliriz. İstanbul'da başardık Türkiye'de de başarırız alt mesajı vardı. Bir genel başkanlık hedefi var. Fakat bunun yerel seçim öncesi mi sonrasımı gerçekleşir bilemem. Ama bu açıklama Türkiye siyasetine dair olduğu kesin.


KILIÇDAROĞLU YEREL SEÇİME KADAR PARTİNİN BAŞINDA KALIR
Sayın İmamoğlu ciddi bir rüzgar oluşturursa sayın Kılıçdaroğlu bir kurultay  çağrısı yapabilir. Ama bu düşük bir ihtimal. Yerel seçimlere Kılıçdaroğlu ile gidilecek gibi görünüyor.Gelecek günlerde yakın çevresinde ve MYK'sında bir kaç değişiklik yapabilir. Bu seçim sonuçlarındaki başarısızlık ile ilgili sorumlu kişileri görevlerinden alabilir.


MUHALEFET TARİHİ BİR FIRSATI KAÇIRDI
Muhalefet açısından tarihi bir fırsat kaçırıldı. 20 yıldan aşkın bir süreyi aşmış bir iktidar, her alan yıpranmışlık, ekonomik durum ile muhalefetin iktidar yolu açılmıştı. Ankara'da konuştuğumuz AK Partililer bile Meclis'te muhalefetin çoğunluğu sağlayacağını düşünüyordum. Ama milletvekili belirlerken, partiyi taşıyacak, örgütü motive edecek listeler oluşturulmadı. Eş, dost ilişkisi ile milletvekili listeleri belirlendi. 20 yıldan sonra AKP hala % 35 alıyorsa ve beş parti birleşerek % 25 alıyorsa bu tablo sorgulanmalıdır. Meclis'teki çoğunluk kaybedilince büyük bir motivasyon kaygısı oluştu.

DEĞİŞİM ŞARTTIR

Muhalefet için değişim şarttır. Yeni kadrolar yeni söylemler ve bunu destekleyecek sosyal demokrat adımlar atılmalıdır

Yorumlar (0)