İstanbul'da Filyasyon Toplantısı Gerçekleşti İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 2021 yılı için düzenlenen ilk filyasyon toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Vali Yerlikaya, toplantının sonuçlarına dair yaptığı sosyal medya paylaşımında, İstanbul'daki vaka oranlarının her geçen gün azaldığını duyurdu. Bu durum, sağlık otoriteleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor.
Vaka Sayılarındaki Düşüş ve Yükselen Güven
Filyasyon toplantısında görüşülen verilere göre, İstanbul genelinde vaka sayılarında belirgin bir azalma söz konusu. Vali Yerlikaya, özellikle Bakırköy, Adalar, Avcılar, Bahçelievler ve Sultangazi gibi ilçelerde vaka oranlarının geçtiğimiz haftaya kıyasla en fazla düştüğünü belirtti. Bu durum, sağlık sistemi üzerindeki yükü hafiflettiği gibi, vatandaşların da kendilerini daha güvende hissetmelerine neden oluyor. Filyasyon çalışmaları, bu sürecin hızlandırılması açısından büyük önem taşıyor. Sağlık ekipleri, temaslıların takibi ve izolasyonu konularında yoğun çalışmalar yürütüyor. Ayrıca, Vali Yerlikaya'nın açıklamaları, sağlık yönetimi konusunda halkın duyduğu güveni artırıyor.
Risk Düzeyi Yüksek İlçeler
Bununla birlikte, bazı ilçelerde vaka düşüşü daha az belirgin kaldı. Yerlikaya, açıklamasında Şişli, Şile, Üsküdar, Zeytinburnu ve Beyoğlu'nda en düşük azalmanın yaşandığını ifade etti. Bu durum, bu bölgelerde daha fazla tedbir alınması gerektiğini gösteriyor. Sağlık ekipleri, bu ilçelerde özel programlar ve bilgilendirme faaliyetleri başlatmayı planlıyor. Toplum sağlığı açısından kritik kabul edilen bu ilçelerde, halkın bilinçlendirilmesi ve aşılamanın artırılması hedefleniyor. Valilik ve sağlık otoriteleri, önümüzdeki günlerde bu bölgelerde yoğunlaşan bir çalışma yürütmeyi amaçlıyor.