Gazete Kritik Sağlık Tokat'ta Hastanelere Akın Ettiler! 1400 Kişi Bulantı ve Kusma Şikâyetiyle Başvurdu, 15 Kişi Tedavi Altında

Tokat'ta Hastanelere Akın Ettiler! 1400 Kişi Bulantı ve Kusma Şikâyetiyle Başvurdu, 15 Kişi Tedavi Altında

Tokat'ta mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleriyle hastanelere başvuranların sayısı yaklaşık 1400'e ulaştı. Hastalardan 15'i yatarak tedavi altına alınırken, yetkililer içme suyuyla ilgili incelemelerin sürdüğünü açıkladı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yeni analiz sonuçları açıklanana kadar vatandaşlardan musluk suyunu kaynatarak kullanmalarını istedi.

Tokat'ta Hastanelere Akın Ettiler! 1400 Kişi Bulantı ve Kusma Şikâyetiyle Başvurdu, 15 Kişi Tedavi Altında

Tokat'ta yaklaşık 1400 kişinin benzer sağlık şikâyetleriyle hastanelere başvurması kentte endişeye neden oldu. 10 Ekim 2026 Cumartesi günü akşam saatlerinde yoğunlaşan mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleri nedeniyle hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşandı. İlk olarak çocuklarda görülen belirtilerin ardından yetişkinlerin de sağlık kuruluşlarına başvurmasıyla hasta sayısı 1300 ila 1400'e yükseldi. Yetkililer, 15 kişinin hastanede yatarak tedavi gördüğünü, diğer hastaların büyük bölümünün ise tedavilerinin ardından taburcu edildiğini bildirdi.

Tokat'ta 1400 kişi neden hastanelere başvurdu?

Tokat kent merkezinde çok sayıda vatandaşın aynı saatlerde benzer belirtiler göstermesi üzerine sağlık ekipleri harekete geçti.

Hastanelere başvuran vatandaşlarda özellikle mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikâyetlerinin görüldüğü belirtildi.

İlk başvuruların çocuk hastalardan geldiği, daha sonra yetişkinlerde de benzer şikâyetlerin ortaya çıktığı açıklandı.

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Canbolat, hastane başvurularının 10 Ekim akşamı saat 21.00 sıralarında yoğunlaşmaya başladığını bildirdi.

Canbolat, başvuru sayısının yaklaşık 1300 ila 1400 arasında olduğunu ve sürecin devam etmesi nedeniyle rakamların değişebileceğini ifade etti.

15 kişi hastanede tedavi görüyor

Yaşanan gelişmenin ardından hastaların sağlık durumuna ilişkin açıklama yapıldı.

Dr. İhsan Canbolat, hastanelere başvuran vatandaşlardan 15'inin yatarak tedavi altına alındığını duyurdu.

Hastanede bulunan 15 kişinin genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Diğer hastaların büyük bölümünün ise gerekli müdahalelerin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Yetkililer, benzer şikâyetlerle yapılan başvuruların nedeninin belirlenmesi amacıyla incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

Tokat'ta içme suyundan zehirlenme mi yaşandı?

Çok sayıda kişinin aynı dönemde mide bulantısı ve kusma şikâyeti yaşaması, içme suyuyla ilgili iddiaları gündeme getirdi.

Ancak yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, rahatsızlıkların kesin olarak içme suyundan kaynaklandığına ilişkin bir tespit paylaşılmadı.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, kentteki içme suyu hatlarının İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetlendiğini belirtti.

Yazıcıoğlu, şehrin farklı noktalarından alınan su numunelerinin analiz edildiğini ve son kontrollerde olumsuz bir bulguya rastlanmadığını ifade etti.

İçme suyunda gözlemlenebilir bir renk veya koku değişikliği tespit edilmediği de açıklandı.

Belediye Başkanı Yazıcıoğlu'ndan suyu kaynatın uyarısı

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, vatandaşlara içme suyunun kullanımı konusunda tedbirli davranmaları çağrısında bulundu.

Yazıcıoğlu, en son 5 Ekim 2026 tarihinde yapılan su analizlerinde herhangi bir olumsuzluk belirlenmediğini söyledi.

Bununla birlikte yeni analiz sonuçları açıklanana kadar vatandaşların musluk suyunu kaynatarak kullanmalarını istedi.

Belediye Başkanı, yeni test sonuçlarının 12 Ekim Pazartesi günü açıklanmasının beklendiğini belirtti.

Yazıcıoğlu ayrıca klorlama işlemleri nedeniyle içme suyunda geçici olarak hafif koku oluşabileceğini bildirdi.

Tokat'ta salgın mı var?

Tokat'ta kısa süre içerisinde yüzlerce kişinin aynı belirtilerle hastanelere başvurması, salgın ihtimalinin araştırılmasına neden oldu.

Ancak 11 Ekim 2026 itibarıyla vakaların kaynağına ilişkin kesinleşmiş bir sonuç açıklanmadı.

Hastalıkların ortak bir gıda tüketiminden, içme suyundan veya başka bir etkenden kaynaklanıp kaynaklanmadığı henüz netlik kazanmadı.

Yetkililer, sağlık şikâyetlerinin nedeninin belirlenmesi için incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

Bu nedenle olayın kesin olarak su zehirlenmesi veya salgın şeklinde değerlendirilmesi için resmî analiz sonuçlarının beklenmesi gerekiyor.

İçme suyu analiz sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tokat Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre yeni içme suyu analiz sonuçlarının 12 Ekim 2026 Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar netleşene kadar vatandaşlardan tedbirli olmaları ve musluk suyunu kaynatarak kullanmaları istendi.

Özellikle mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı gibi şikâyetleri bulunan kişilerin sağlık kuruluşlarına başvurması önem taşıyor.

Sürekli kusma, belirgin halsizlik, sıvı kaybı veya şiddetli karın ağrısı gibi belirtilerin görülmesi halinde tıbbi değerlendirme geciktirilmemeli.

Tokat'taki hastane başvurularında son durum

11 Ekim 2026 itibarıyla Tokat'ta benzer şikâyetlerle hastanelere başvuranların sayısı yaklaşık 1400 olarak açıklandı.

Hastaların 15'i yatarak tedavi görürken, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kentteki içme suyu analizleri ve hastalıkların kaynağını belirlemeye yönelik çalışmalar devam ediyor.

Yetkililer, vatandaşların doğrulanmamış iddialar yerine resmî kurumlar tarafından yapılacak açıklamaları takip etmelerini istedi.

 
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız