Mide Balonu Nedir?

Mideye cerrahi bir müdahale olmadan hap gibi yutulabilir balon uygulaması maliyetli olsa da obez ve fazla kilolarından şikâyet eden kişilerin en sık tercih ettiği teknikler arasında yer almaktadır.

SAĞLIK 07.02.2021, 22:40
Mide Balonu Nedir?

Dünya çapında uygulanan ameliyatsız sadece endoskopi yöntemi kullanılarak mideye yerleştirilen mide balonu son derece konforlu bir obezite ile mücadele tekniğidir. Diyet ve egzersiz programlarıyla desteklenerek kişinin sağlıklı, fit bir bedene kavuşmasını amaçlayan oldukça pratik bir uygulamadır. Cerrahi bir işlem gerektirmeden kısa sürede uygulanması avantajları arasında yer alır. Eğer kişinin ameliyat olması mutlaka gerekliyse ön hazırlık olarak balon uygulaması yapılabilir ve kişi operasyona hazırlanırken hızlı bir şekilde de kilo vermesi sağlanır.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Hasta 10-15 dakika uyutularak süreç tamamlanır ve mideye endoskopi yardımıyla mide balonu takılması gerçekleşir. Endoskopik kamera yardımıyla herhangi bir rahatsızlık gözlemlenmediği takdirde balon mideye yerleşmesi için gönderilir. Mideye yerleştirilen balon uzman hekimin belirlediği çeşide göre dolumu sağlanır. Genel anestezi altında yapılan uygulama sonrasında hasta 1-2 saat klinikte misafir edilerek sorunsuz bir şekilde evine gönderilir. Çok nadirde olsa bazı hastalarda ağrı gözlemlenir ve ağrı kesiciler uzman hekimler tarafından önerilebilir.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Mideye cerrahi bir müdahale olmadan hap gibi yutulabilir balon uygulaması maliyetli olsa da obez ve fazla kilolarından şikâyet eden kişilerin en sık tercih ettiği teknikler arasında yer almaktadır. Kesinlikle bir zayıflama tekniği olmadığı ve mutlaka işlem sonrasında dikkat edilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Süreç konforlu bir şekilde ilerlese de diyet ve spor yaparak desteklenmelidir. Kilo alımı tekrar olmaması ve sağlıklı bir bedende devam edilebilmesi için oldukça önem taşır. Yutulabilir olması en büyük avantaj olarak hastalar tarafından görülür ve bazı merkezlerde deneme kapsülü verilerek hastalar öncesinde süreç bilgilendirmesi yapılır.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Mide balonu uygulamasını tercih eden kişiler genel olarak sonuçlardan memnun bir şekilde istedikleri bedene kavuşmuş olarak yaşamlarına devam ederler. Sürecin en büyük destekçisi diyet ve spordur. Beslenme düzenlerine dikkat edip sporu hayatlarına dahil ederlerse uzun ömürlü istedikleri bedeni kullanabilirler. Riski ve komplikasyonu az olmasından, herhangi bir cerrahi gerektirmeden uygulanmasından dolayı günümüzde yaygın bir şekilde uygulama yapılmaktadır. Balon uygulamalarında ilk 3-4 ay en etkili olan dönemdir. Bu dönemde iştah azalması ve porsiyonlarda küçülme en belirgin etkiler arasında yer alır. Tamamen hastaların yaşam tarzlarına göre tekrar kilo alımı ya da koruma sağlanabilir.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Mideye uygulanan tüm işlemlerden daha yüksek maliyetli olan yutulabilir mide balonu fiyatları için hastalar daha uygun olmasını beklemektedirler. İleri teknoloji kullanılması ve hap gibi bir kapsülün içerisinde balonun yer almasından dolayı sürecin maliyeti diğer tekniklere nazaran daha yüksek olmaktadır. Tüm detayların bilinmesi ve işlemlere öyle karar verilmesi mağduriyetleri ortadan kaldıracaktır. Bu nedenle mutlaka ön görüşme yapılması ve maliyetler hakkında bilgi alınması önem taşır. Muayene ve görüşme sırasında uzman hekim konuyla ilgili detayları paylaşırken fiyatlar hakkında da net bilgi sahibi olunmasını sağlayacaktır.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ <-- hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Yorumlar (0)