Medikal Estetik Prosedürler Popülerliğini Koruyor

Günümüzde medikal estetik alanında yaşanan gelişmeler sonucunda kişiler daha öz güvenli hissetmelerini ve daha estetik bir görünüme sahip olmalarını sağlayacak birçok farklı prosedüre başvurabilmektedirler.

SAĞLIK 19.10.2021, 18:51
Medikal Estetik Prosedürler Popülerliğini Koruyor

Estetik ve göze hoş gelen bir görünüme sahip olmak kadın erkek her yaştan kişi için önemlidir. Günümüzde medikal estetik alanında yaşanan gelişmeler sonucunda kişiler daha öz güvenli hissetmelerini ve daha estetik bir görünüme sahip olmalarını sağlayacak birçok farklı prosedüre başvurabilmektedirler. Yaş alma başta olmak üzere birçok farklı etken cildin eski canlılığını ve görüntüsünü kaybetmesine neden olmaktadır. Medikal estetik prosedürleri kişilere bıçak altına yatmadan ve zorlu iyileşme süreçleri yaşamadan istedikleri görünüme sahip olma imkanı vermektedir. Aynı zamanda cerrahi prosedürler içermediğinden dolayı medikal estetik prosedürler estetik ameliyatlara göre daha geniş bir yaş aralığına uygulanabilmektedir. Bunun sonucunda botox, soğuk lipoliz, mezoterapi, PRP ve daha birçok medikal estetik prosedür sıklıkla uygulanmaktadır. Anadolu yakası botox tedavisi uygulayan birçok kliniğe ev sahipliği yapmaktadır. Aynı şekilde soğuk lipoliz İstanbul genelinde çok ilgi gören prosedürlerden biridir. Uzman Dr. Şafak Göktaş alanının uzman ve deneyimli isimlerinden biri olarak kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir. Siz de medikal estetik prosedürler ile ilgili bilgi almak ve bu prosedürleri uygulatmak için Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçebilirsiniz.

Hızlı kilo alıp vermek ya da dengesiz bir beslenme düzeni uygulayarak sağlıksız diyetler yapmak zayıflama sonrasında deride sarkmalara ve deformasyonlara neden olabilmektedir. Liposuction prosedürü sonrasında da uygulama bölgesinden yağ dokusu alındıktan sonra sarkmalar görülebilmektedir. Soğuk lipoliz yöntemi vücuttaki inatçı bölgesel yağların giderilmesini sağlamasının yanı sıra yağlar doğal bir süreçte vücuttan uzaklaştırıldığı için deformasyon ve sarkma oluşmaması avantajını da sağlamaktadır.

Soğuk lipoliz belirli bir bölgede bulunan yağ dokusunun yapısının bozulması ve vücuttan doğal bir şekilde atılması temeline dayanır. Bunun sağlanabilmesi için ilk olarak özel bir cihaz yardımıyla yağ dokusu vakumlanıp ısıtılır. Daha sonra ani bir şekilde uygulanan dondurma işlemi ile yağ hücrelerinin yapısının bozulması sağlanır. Yağ hücreleri ani bir dondurma işlemine maruz kaldıkları için bütünlüklerini kaybederler. Uygulama tamamlandıktan sonra vücut yağ hücrelerini doğal yollarla dışarı atar. Böylece bölgesel olarak 5 ile 13 cm arasında incelmeler meydana gelebilir.

Soğuk lipoliz ağrısız ve acısız bir işlem olması, günlük yaşantıyı etkilememesi, uygulama sonrasında sarkma oluşmaması, fiyatlarının ekonomikliği ve ilaca gereksinim duyulmaması nedeniyle oldukça avantajlıdır. Bununla birlikte kişinin talep ettiği uygulama bölgesine lipoliz uygulanıp uygulanamayacağı, istenilen sonuçların alınıp alınamayacağı konusunda kişi özelinde karar verilmelidir.

Botoks Zararlı Bir Uygulama Değildir

Günümüzün en popüler medikal estetik prosedürlerinden biri olan botox ciltteki çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesinde büyük bit etkiye sahiptir. Yaş almaya bağlı olarak zaman içinde ciltteki bağ dokusu ve kolajen yapısı bozulmaya başlar. Mimik kaslarının aşırı kullanımına bağlı olarak kırıklar ve çizgilenmeler meydana gelir ve bozulmanın katkısıyla derinin üst yapısında kırışıklıklar oluşur. Yüzdeki kırışıklıklara sebep olan temel etkenler arasında güneş ışınlarının zararlı etkileri, yaş alma, yetersiz cilt bakımı, yorgunluk, sağlıksız beslenme, sigara ve alkol kullanımı sayılabilir.

Botox prosedüründe, Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen botulinum toksininin enjeksiyonu yapılır. Yapılan enjeksiyon sayesinde uygulama bölgesinde bulunan sinir uçlarında iletim görevini üstlene maddelerin salınımı engellenmekte ve sinirlerin bağlantılı oldukları organlarla arasındaki elektriksel iletim geçici olarak durdurulmaktadır. Sinir iletimi durunca sinirlerle bağlantılı organların işlevinin azalması ya da tamamen kaybolması söz konusu olmaktadır. Bu noktada botoksun yalnızca enjekte edildiği bölgede etkili bir prosedür olduğu, sistemik olarak tüm kaslara etki etmediği bu nedenle zararsız bir uygulama olduğu unutulmamalıdır.

Lokal anestezi altında uygulanan botoks prosedürü mimik kaslarının hareketinin azaltılması için uygulandığı durumlarda enjeksiyon mimik kaslarının içerisine gerçekleştirilir. Toz halindeki botulinum toksini serum fizyolojik kullanılarak seyreltilir. Daha sonra küçük dozlar kullanılarak enjeksiyon yapılır.

Botox uygulaması en çok yüzdeki kırışıklıkların giderilmesinde ve koltuk altı terlemelerinin tedavisinde kullanılan bir prosedürdür. Hem tedavi edici hem de koruyucu özelliğe sahip olan botoks prosedürü; yıllar içinde yüze yerleşmen çizgilerin açılmasında kullanılan en etkili yöntemlerden biridir. Henüz yüze yerleşmemiş olan ancak tekrarlayan kas hareketleri dolayısıyla belirginlik kazanmaya başlayan çizgilerin derinleşmeden düzleşmesi de botoks enjeksiyonu ile sağlanabilmektedir.

Botox uygulamasının yapıldığı gün ödem artırıcı etkisinden dolayı spor yapılmamalıdır. Aynı şekilde botox uygulamasının yapıldığı gün ve ertesi gün sauna ve hamam gibi sıcak ortamlara gidilmesi şişliğin artmasına yol açabileceğinden bunlardan da kaçınılmalıdır. Makyaj maskeleri ve havuz enfeksiyon riskini artırabileceğinden dolayı en az 3 gün havuza girilmesi önerilmemektedir. Uygulamadan sonraki 24 saatlik süre içinde uygulama bölgesinin ovuşturulmaması ve alana masaj yapılmaması konusunda gerekli dikkatin gösterilmesi çok önemlidir.

Her ne kadar botox uygulamaları ileri teknolojiden yararlanılarak uygulansa da belirli bir süre içinde kendiliğinden geçen ya da ufak kapsamlı tedavi gerektiren yan etkilerin oluşması söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle botox uygulamalarının kesinlikle alanında uzman ve deneyimli  bir hekim tarafından uygulanması tercih edilmelidir.

Yorumlar (0)