ENTO’dan engelleri kaldıran çalışma

Ento KBB Cerrahi Tıp Merkezi Diş Kliniği Bornova’daki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde zihinsel engelli çocukların ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgilendirme seminerleri vermeye başladı.

SAĞLIK 20.03.2024, 17:33 20.03.2024, 17:37
ENTO’dan engelleri kaldıran çalışma

Milli Eğitim Bakanlığı izni ile yapılan ve 3 ay sürecek seminerlerde Diş Hekimi Esin Coşkun ailelerin diş sağlığı ile ilgili alabileceği önlemler ve oluşan sorunlarda uygulanabilecek tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler veriyor. Zihinsel engelli bireylerde diş tedavilerinin genel anestezi altında uygulanabildiğini anlatan Coşkun, ENTO olarak anestezi uzmanları ve alanında uzman deneyimli kadroları ile bu hizmeti hastalara sunabildiklerini söyledi.

Zihinsel engelli bireylerin ağız ve diş hastalıklarına daha yatkın olduğuna dikkat çeken Diş Hekimi Esin Coşkun, “Ailelerin ağız sağlığı hakkında bilgilenmesi ve tedavi ihtiyacı doğduğunda anestezi altında işlem yaptirabilecekleri kurum bulmakta zorlanmaları nedeniyle onlara yardımcı olmak adına bu seminerlere başladık. Ento KBB Cerrahi Tıp Merkezi olarak ailelerimizin ve bu özel çocukların yanındayız” diye konuştu.

Yorumlar (0)