Ferhat Tunç'tan videolu '1 Eylül' mesajı

Sanatçı Ferhat Tunç, "Hiçbir şey için birleşilemiyorsa bile barış için birleşebilen bir muhalefet gerekiyor" dedi.

MEDYA 31.08.2020, 21:13 31.08.2020, 21:20
Ferhat Tunç'tan videolu '1 Eylül' mesajı

Sanatçı Ferhat Tunç, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle videolu mesaj yayımladı. "Savaş da barış da hepimizi etkiler. Her şeyden önce hayat durur ve iki taraftan gencecik canlarımızı yitiririz. Bu kayıpların yerini hiçbir şey dolduramaz" diyen Tunç, şöyle konuştu: "Savaş ekonomimizi altüst eder. Yoksullaştırır, kimsenin yatırım yapmadığı bir ülke bırakır bize. Sağlığımızın, eğitimimizin bütçesi bombalara gider ve biz bugünlerde gördüğümüz gibi hak ettiğimiz gibi tedavi bile olamayız. Savaş kavgacı bir topluma dönüştürür, medeniyetten uzaklaştırır, gergin, huzursuz insanlara dönüşür ve hayatın hiçbir yerinde verimli olamayız."

'ALINTERİMİZLE BOMBALAR ALINMASIN...'

Hayatta kalabilmek için barışa ihtiyaç duyulduğunu belirten Tunç, "Alın terimizle bombalar satın alınmasın, çocuklar ölmesin diye" dedi. Tunç, savaşın kazananı olmayacağını ama savaş politikalarından kazananların, kendi çıkarlarını toplumun geleceğinden önemli görenler olduğunu söyledi.

'EN ÖNEMLİ ROL MUHALEFETİN'

Savaşa karşı en önemli rolün muhalefete düşeceğini vurgulayan Tunç, "İktidarın savaş politikalarına karşı cesaretle sözümüzü söylememiz şart. Hiçbir şey için birleşilemiyorsa bile barış için birleşebilen bir muhalefet gerekiyor. İktidarın suçlarına alet olmayan, topluma savaşa mecbur olmadığımızı anlatan, en büyük enerjisini bu topraklarda demokratik bir düzen kurmaya ayıran muhalefet gerekiyor. Savaş, başka her şeyin konuşulmasını engeller ve bir ülkeyi git gide geriletir" şeklinde konuştu. Sanatçı Ferhat Tunç, mesajının sonunda herkesin Barış Gününü kutladı, savaşa karşı birleşmeye çağırdı.

Yorumlar (0)