Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Bakanlıkta, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin de katıldığı toplantı düzenlendi. Bu buluşmanın amacı, terörsüz bir Türkiye hedefi doğrultusunda şehit yakınları ve gazilere yönelik yapılacak çalışmaların değerlendirildiği kapsamlı bir tartışma ortamı sağlamaktı.
Terörsüz Türkiye İçin Ortak Çalışmalar
Toplantı sırasında, Bakan Göktaş sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu ve söz konusu görüşmenin önemini vurguladı. Bu tür buluşmaların, özellikle terörle mücadele ve şehit ailelerine sağlanan desteklerin artırılması açısından kritik olduğunu belirtti. Göktaş, terörsüz bir ülke hedefinin yalnızca hükümetin değil, tüm toplumsal kesimlerin ortak amacı olduğuna dikkat çekti. Şehit yakınları ve gazilere sağlanacak desteklerin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bakan, devletin bu kesimdeki insanlara her zaman el uzatacağını belirtti. Bu bağlamda, yapılacak çalışmaların planlanması ve hızlandırılması gerektiği vurgulandı.
Bakan Göktaş'ın Teşekkürü
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, konuşmasında toplantıya katılan tüm katılımcılara teşekkür etti. Özdemir Göktaş, özellikle Hulusi Akar ve Mehmet Ali Çelebi'nin bu konudaki katkılarının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Toplantıya katılanların, terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalara ve şehit ailelerinin sosyal durumlarının iyileştirilmesine yönelik önerilerini dinlemesi, bu sürecin daha verimli hale gelmesini sağladı. Akar'ın askeri ve stratejik bakış açısının sağladığı destek, terörle mücadeledeki kararlılığın pekişmesine yardımcı olacağını ifade eden Bakan, bu birlikteliğin sürdürülmesi gerektiğini savundu.
Gelecek Vaat Eden İşbirlikleri
Görüşmenin ardından, ilerleyen günlerde daha fazla işbirliğine gidilmesi gerektiği sonucuna varıldı. Bakan Göktaş, bu toplantıların süreklilik arz etmesi gerektiğini, böylece hem Şehit yakınları hem de gazilere yönelik yapılacak çalışmaların daha etkin hale getirileceğini belirtti. Ayrıca, bu tür toplantıların, terörle mücadeledeki kararlılığın toplum nezdinde de pekişmesine yardımcı olacağı öngörülüyor. Önümüzdeki dönemde, bu tür işbirlikleriyle daha fazla proje ve girişimin hayata geçirilmesi planlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, bu çalışmalar aracılığıyla toplumda daha güçlü bir güven hissi oluşturmayı hedefliyoruz.