CHP'Lİ ALTACA:21 MADDELİK ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ BÖLGESEL YÖNETİMLERİN ÖNÜ AÇILIYOR

TEKLİFİN 15. MADDESİYLE ANAYASA’NIN 126. MADDESİNDE YAPILMAK İSTENEN DEĞİŞİKLİĞİNİN CUMHURBAŞKANINA BİRDEN ÇOK İLİ İÇİNE ALAN BÖLGESEL YÖNETİMLER KURMU HAKKI VERİYOR.

MECLİS 16.12.2016, 16:34 16.12.2016, 16:34
CHP'Lİ ALTACA:21 MADDELİK ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ BÖLGESEL YÖNETİMLERİN ÖNÜ AÇILIYOR

CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, anayasa değişikliği teklifindeki yer alan bir maddenin Cumhurbaşkanı’na bölgesel yönetimler kurma ve yönetimlerin yetkilerini belirleme yetkisi verdiğini belirtti. Sınırı olmayan, ucu açık bu maddenin her şeyi kapsayacağını belirten Altaca Kayışoğlu, bu maddenin gizlenmiş bir bölgesel yönetim kurma maddesi olduğunu söyledi.





 



MHP ile AK PARTİ’nin hazırlayıp Meclis Başkanlığı’na sunduğu Anayasa değişikliği teklifinin 15. Maddesi ile Anayasa’nın 126. Maddesi’nde değişiklik yapıldığını ve bu madde ile “Kamu hizmetlerinin görülmesinde verim ve uyumu sağlamak amacıyla birden çok ili içine alan merkezi idare teşkilatı kurulabilir. Merkezi idare kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının; kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenir” denildiğine dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Bu hükümle birden çok ili içine alan bölgesel yönetimler kurulabilir.





Bunun önünde hiçbir engel yok” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)