Bilim atölyelerine yoğun ilgi

Lüleburgaz Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda gerçekleştirdiği “Deneysel Bilim Atölyesi” etkinliklerinden 2 haftada 850 çocuk faydalandı. Cumartesi ve Pazar gün boyu süren etkinliklerde çocuklar 3 ayrı bilim çadırında 3 ayrı bilimsel aktivite gerçekleştirdi. Yoğun ilginin gösterildiği etkinliklere Lüleburgaz dışında yaşayan vatandaşlar da katılım gösterdi.

YEREL 10.09.2020, 12:08
Bilim atölyelerine yoğun ilgi

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün ilkini 29-30 Ağustos tarihlerinde Gençlik Parkı’nda düzenlemeye başladığı “Deneysel Bilim Atölyesi” etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Her hafta sonu gün boyu süren etkinliklerde çocuklar fizik, kimya ve robotik kodlama alanlarında bilimle öğreniyor.
Çocukların hem eğlendiği hem de öğrendiği etkinliklere katılım her geçen gün artıyor.


İKİ HAFTADA 850 ÇOCUK
5-13 yaş arası çocuklara yönelik alanında uzman kişilerce gerçekleştirilen deneysel bilim etkinliklerine ilk iki haftada 850 çocuk katıldı. Gösterilen yoğun ilgi sonucu çocuklar sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak bilim çadırlarına sırayla alındı.
LÜLEBURGAZ DIŞINDAN DA GELDİLER
Lüleburgaz Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “Deneysel Bilim Atölyesi” etkinlikleri Lüleburgaz sınırlarını aştı. Etkinliğe sadece Lüleburgazlılar değil, Tekirdağ ve Edirne’den de katılım sağlayan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirdi.
BU HAFTA HANGİ ETKİNLİKLER VAR?
Deneysel Bilim Atölyesi’nin 12-13 Eylül etkinlik programı ise şöyle;
12 Eylül Cumartesi: Robot El (Robotik Kodlama), Kar Yapımı (Kimya), Hovercraft Yapımı (Fizik)
13 Eylül Pazar: Tospa ile Yarış (Robotik Kodlama), Dezenfektan Yapımı (Kimya), Yüzen Balıklar (Fizik)

Yorumlar (0)