Okan Gaytancıoğlu: Aile Sağlık Merkezleri alarm veriyor

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Aile Sağlığı Merkezlerinde yaşanan personel sayısındaki yetersizliği TBMM’ne verdiği bir soru önergesiyle gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 21.01.2021, 12:52 21.01.2021, 13:01
Okan Gaytancıoğlu: Aile Sağlık Merkezleri alarm veriyor

Doç. Dr. Gaytancıoğlu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Pandemi ve kovid 19 aşılamalarında yaşanan veya yaşanacak yoğunluk göz önüne alındığında bu yerlere acil eleman alımı yapılması için bir çalışmanız var mıdır?” diye sordu.

Önergesinde “Aile Sağlığı Merkezlerinde personel yetersizliğine bağlı sorunlar yaşamaktadır. Okul aşıları ve risk grubu olan hastaların aşıları pandeminin en yoğun döneminde eksik kadroyla yapıldı. Ancak önümüzdeki günlerde koronavirüs aşılarını uygulamasında personel eksikliğinden dolayı sorunlar yaşanabilecektir” diyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu seçim bölgesi olan Edirne’den örnek verdi.

Doç. Dr. Gaytancıoğlu Edirne’de birçok ASM'nin Aile Sağlığı Elemanı talebi bulunduğunu ancak Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanı Alımı için Ekim 2020 de yapılan kurada yalnızca 2 kişi için yer açıldığını ve başvuran onlarca kişi ve Aile Sağlığı Merkezlerinin mağdur olduğunu ifade etti.

“Eksik olan Aile Sağlık Elamanı sayısını belirlemek için bir çalışma yaptınız mı? Ve Türkiye Genelinde ve Edirne İlinde ASM’lerden size ulaşan Aile Sağlık Elamanı talebi ne kadardır?” diye soran CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Sağlık Bakanından 2021 yılının ilk altı ayında bu merkezler için ne kadar personel almayı planladıklarını açıklamasını istedi.

Yorumlar (0)