Kemal Kılıçdaroğlu: Partiler arasında ayrışma hedefiyle cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda belirli isimler bilinçli olarak gündeme getiriliyor

PolitikYol Genel Yayın Yönetmeni Dr. Ali Haydar Fırat, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden izlenimlerini aktardı. Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda isimlerin gündeme getirilmesinin bilinçli olduğunun; tabanda ve partiler arasında ayrışma hedefiyle bunun yapıldığını ifade etti.

SİYASET 14.10.2020, 11:54 14.10.2020, 12:06
Kemal Kılıçdaroğlu: Partiler arasında ayrışma hedefiyle cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda belirli isimler bilinçli olarak gündeme getiriliyor

PolitikYol Genel Yayın Yönetmeni Fırat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden izlenimlerini aktardı.

Ali Haydar Fırat’ın CHP Lideri ile görüşmesinden öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“Cumhuriyet Halk Partisi lideri muhalefete, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve kendisine yönelik ciddi bir saldırı olduğunun farkında. İktidar blokunun muhalefeti etkisizleştirmekten başka bir amacının olmadığını ve bu nedenle çatışmayı, kutuplaştırmayı derinleştirmek için yoğun bir çaba içinde olduklarını düşünüyor ve buna karşı hazırlıklı olduklarını ifade ediyor.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda isimlerin gündeme getirilmesinin bilinçli olduğunun; tabanda ve partiler arasında ayrışma hedefiyle bunun yapıldığının herkesin farkında olması gerektiğini ve mevcut iktidar blokunun değirmenine su taşınmamasının önemine dikkat çekiyor.

CHP lideri bir kişinin, bir partinin, bir ittifakın geleceği ya da başarısı için değil; halkın ve ülkenin kurtuluşu, eşitliği, özgürlüğü ve gerçek bir demokrasi ve adaletin inşası için mücadele ettiklerini anlatıyor.

Meselenin öncelikli ve ivedi olarak çözümleri ortaya koymak ve bu noktada birlikteliği sağlamak olduğunu vurguluyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkenin bütün sorunlarına çözümler ürettiğini ve bu çözümleri mutlaka yaşama geçireceklerini dile getiriyor.

Muhalefet partilerine ziyaretlerinin devam edeceğini belirten CHP lideri, iktidar bloku tarafından ülkede oluşturulmak istenen herkesin birbiriyle kavga ettiği bir siyasal atmosfere izin vermeyeceklerini, milletin ve partilerinin yan yana geleceği bir siyasal zemini daha önce yaptıkları gibi yine ve çok daha kapsamlı bir ölçekte yapacaklarını kararlı bir biçimde vurguluyor.”

Yorumlar (0)