Ertuğrul Özkök: Güçlü iktidar hoşgörülüdür; zayıf iktidar muhalefeti ezer

T5 kanalına Ayşe'nin Penceresi programına konuk olan Gazeteci Ertuğrul Özkök Türkiye ve dünya gündemine dair açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 12.10.2019, 15:10
Ertuğrul Özkök: Güçlü iktidar hoşgörülüdür; zayıf iktidar muhalefeti ezer

T5 kanalında Ayşe'nin Penceresi'ne konuk olan Özkök'ün konuşmasından bir bölüm:

Harekâta karşı çıkan gazetecilere karşı devletin tepkisine dair görüşü sorulan Özkök, “Bu sinirlilik halini ben anlamıyorum. Ben Türkiye’nin geneli için de anlamıyorum ama ben. Yani ben, meselâ içeride gazetecilerin, aydınların bulunmasını kabullenemiyorum ben, bir Türk vatandaşı olarak. Bunun kimseye yararı yok, zararı var. Sadece iktidara değil, bize de var. Biz de neticede bu ülkenin yaşayan insanlarıyız. Cebimizde pasaportla yurt dışına çıktığımız zaman, bize bakılıyor bir şekilde. Yani aydınını, gazetecisini hapseden bir ülkenin vatandaşı olmak istemiyorum ben.


Bir şey söyleyeyim mi sana? İktidarlar, benim bulunduğum taraftan baktığım zaman, ben tabi siyasetçi değilim; ama benim bulunduğum taraftan baktığım zaman, iktidarların en güçlü olduğu dönemler nedir, biliyor musun? Kendine en güvenli olduğu zamanlardır. Muhalefete en toleranslı, en hoşgörülü olduğu zamanlardır. İşte o iktidarlar güçlüdür. Zayıf iktidarlar, muhalefeti ezmeye çalışırlar. Sesleri susturmaya çalışırlar. Ne olacak eleştirseler yani?

Yorumlar (0)