CHP YDK Üyesi Özkan Tice: Laiklik vazgeçilmezimizdir

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Özkan Tice, dün Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda yapılan nikah töreninde nikah şahitlerinden birinin dua etmesiyle başlayan tartışmaya tepki gösterdi.

GÜNDEM 07.05.2024, 20:00
CHP YDK Üyesi Özkan Tice: Laiklik vazgeçilmezimizdir

İzmir Karşıyaka'da bulunan Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda kaydedilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Nikah öncesi ailelerin törene çağırdığı hoca, mikrofonla duaokumak istedi. Hocanın duaya başlamasının ardından yanlarına gelen nikah memuru, "Beyefendi, bir saniye. Burası resmi daire, burada buna izin vermiyoruz. Burası resmi daire, evde yapabilirsiniz. Bu bir resmi nikah töreni, duayı evinizde yaparsınız." diyerek hocanın elinden mikrofonu aldı. Ardından hoca mikrofonsuz bir şekilde dua okumaya devam etti. Sosyal medyada yayılan görüntüler tartışma başlattı.

CHP YDK Üyesi Özkan Tice'den tepki!

CHP YDK Üyesi Özkan Tice, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma tepki gösterdi.

İşte Özkan Tice'nin o paylaşımı:

“Laiklik vazgeçilmezimizdir;

Kendim de dahil olmak üzere, yüzyıllardan beri bu toplum evliliklerine dini İnancına göre, geleneklerine göre başlıyor ve bu böyle devam edecek. 

Elbette dün Karşıyaka'da kıyılan nikahta yaşanan hadise de bir dini nikah merasimi değildi. Ancak, böyle bir olayın İzmir gibi demokrasi ve laikliği candan benimsemiş bir kentte yapılması da önceden planlanmışcasına provokasyon kokan manidar bir eylemdir.

Devletin resmi nikah kıydığı yerde adeta imam nikahı havasının yaratılmasına görevli nikah memurunun görevinin gereğini yaparak müdahale etmesi çok normal bir durumken, milletimiz resmi nikahlarda uyulması gereken kuralları vs. çok iyi biliyorken, laiklik ilkesine başkaldırır derecede, tam da yeni anayasa yapılması ülkemizin gündemindeyken iktidar partisinin milletvekilleri ve il başkanının böyle bir çıkış yapması manidardır.

İktidar partisinin İl Başkanı ve Milletvekilleri adeta selden kütük kaparcasına konuya atlamışlar. Her sıkıştığınızda mukaddes dinimizi ve bayrağımızı, kutsal değerlerimizi perde yapıp arkasından bağıracağınıza ucuz ekmek, ucuz kıyma kuyruklarını, enflasyonu, işsizliği konuşun ki konuşamazsınız. Korku dağları, hatta saraylarınızı sarmış durumda...”

Yorumlar (0)