AKP'li vekillerden 'benim de imzam var' pozları

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ilk imzayı atan isim oldu. Kanun teklifini imzalayan milletvekilleri imza anında hatıra fotoğrafı çektirdi ve ilginç görüntüler ortaya çıktı

GÜNDEM 02.12.2016, 10:07 02.12.2016, 10:07
AKP'li vekillerden 'benim de imzam var' pozları

Birgün de yer alan habere göre, Yıldırım "Cumhurbaşkanı’nın partisiyle ilişkisi nasıl olacak?" sorusuna "Bu değişiklikte Cumhurbaşkanı’nın eğer seçilirse partisiyle ilişiği devam edecektir. Yapılan en önemli değişiklik budur. Mevcut anayasada ‘partisi ile ilişiği kesiliyor’ hükmü var. Bunun yerine ‘partisiyle ilişiği devam edecek’ hükmü var, hepsi bu. (Gözden geçirilecek son detaylar hangileri) Bu detaylarla milleti meşgul etmeyelim. Şüphesiz şekil olarak, usul olarak, yazım olarak bazı konuların gözden geçirilme ihtiyacı var. Bir iki gün içerisinde de arkadaşlarımız bunları sayın Genel Başkanın, bizim bakış açımızı dikkate alarak tamamlamış olacaklar." yanıtını vermişti.

 

Başbakan Yıldırım "Cumhurbaşkanı’nın partisiyle ilişkisi genel başkan düzeyinde mi olacak?" sorusuna ise "Herhalde anlaşılmayacak bir şey yok. Çok açık bir şey söylüyorum. Yeni getirilecek değişiklikle Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiği devam edecek. Gayet yerince açık bir şekilde." ifadeleriyle karşılık vermişti.

Yorumlar (0)