13 madenciden haber yok, Çalışma Bakanı'nın umurunda değil

Siirt Şirvan’da 13 işçiden haber alınamazken, Çalışma Bakanı Müezzinoğlu’nun Siirt’e gitmek yerine Balıkesir’de düzenlenen il değerlendirme toplantısına katılması dikkat çekti.

GÜNDEM 18.11.2016, 14:35 18.11.2016, 14:35
13 madenciden haber yok, Çalışma Bakanı'nın umurunda değil

Birgün gazetesinde yer alan habere göre, Siirt Şirvan’da 13 işçiden haber alınamazken, Çalışma Bakanı Müezzinoğlu’nun Siirt’e gitmek yerine Balıkesir’de düzenlenen il değerlendirme toplantısına katılması dikkat çekti. Üstelik söz konusu toplantıda sabah saatlerinde bir açıklama yapan Müezzinoğlu’nun verdiği bilgiler, Valilik ve AFAD açıklamalarıyla çelişiyor.

 

 

Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyünde Ciner Grubu’na bağlı Park Elektrik’in maden sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 16 işçiden; Bedrettin Çaylı, Murat Ant ve Savaş Kızılkan adlı işçilerin cansız bedenine ulaşıldı. 13 işçiden ise hâlâ haber yok. HDP Siirt Milletvekili Besime Koca, bölgede etkili bir arama-kurtarma faaliyetinin yapılmadığını söylüyor.

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise ‘il değerlendirmesi ve çalışma hayatını istişare’ için Balıkesir’de bulunuyor. Özel bir otelde milletvekilleri, ticaret ve sanayi odaları temsilcileri ve il yöneticileri ile bir araya gelen Müezzinoğlu, sabah saatlerinde madende yaşanan göçükle ilgili yaptığı açıklamada da, Siirt Valiliği ve AFAD’ın açıklamalarıyla çelişen bilgiler verdi.

 

 

Siirt’teki bakır madeninde göçük Siirt’teki bakır madeninde göçük

 

AA’nın saat 10.42’de geçtiği habere göre Müezzinoğlu, “Dün gece itibarıyla Siirt Silvan’da heyelan vesilesiyle özel bir bakır maden ocağında heyelan altında kalan 16 çalışanın 4’ünün ne yazık ki cesetleri çıkarıldı. Şu an 11 veya 12 işçinin heyelan altından çıkartılması çalışmaları devam ediyor. Ümitsiz olmamak gerekir” dedi.

 

Siirt Valiliği’nden saat 12.00’de yapılan açıklamada ise 4 değil, 3 işçinin hayatını kaybettiğinin tespit edildiği, göçük altında olan 13 işçi için ise çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Yorumlar (0)