Aşk 101 hakkında karar verildi! Aşk 101 yayından kalkıyor mu? Savcılık'tan Netflix açıklaması!

Aşk 101 hakkında karar verildi! Netflix'in gençliki dizisi Aşk 101, geçtiğimiz günlerde eşcinselliği özendiriyor gerekçesiyle ihbar edilmişti. Gençleri olumsuz yönde etkilediği düşünülen Aşk 101 hakkında savcılık kararını verdi. Peki Netflix'in dizisi Aşk 101 yayından kalkıyor mu? Savcılık ne karar verdi?

KÜLTÜR-SANAT 07.05.2020, 15:33
Aşk 101 hakkında karar verildi! Aşk 101 yayından kalkıyor mu? Savcılık'tan Netflix açıklaması!

Aşk 101 yayından kalkıyor mu sorusu dizinin ihbar edilmesinden sonra en çok aranan sorulardan oldu. CİMER'e yapılan Aşk 101 genç bireyleri eşcinselliği özendiriyor ihbarı sonrası harekete geçen savcılık dizi hakkında kararını verdi. Peki Aşk 101 yayından kalkıyor mu? Savcılık ne karar verdi? 

AŞK 101 YAYINDAN KALKIYOR MU?

Geçtiğimiz günlerde Cimer’e bir ihbar yapıldı. İhbarda Netflix film ve dizi izleme platformunda ‘Aşk 101’ isimli bir dizi yayınlandığını, dizinin gençleri eşcinselliğe yönlendirdiğini ve genç bireylerin gelişimini olumsuz yönde etkilediğini ileri sürdü. Savcılığın Aşk 101 dizisi hakkındaki ihbar sonrası verdiği karar belli oldu.

SAVCILIK AŞK 101 HAKKINDA NE KARAR VERDİ?

Savcılık, söz konusu dizinin kamuya açık bir televizyon programında yayınlanmadığını, dizinin yayınladığı Netflix platformuna üye olunması gerektiği ve üyelik için de ücret talep edildiği belirtildi.

SAVCILIKTAN NETFLİX KARARI!

KİŞİLERİN HÜR İRADELERİ VAR

Kişilerin hür iradesiyle para vererek izlediği bir dizi de insanların yine iradesiyle izlememesi gerektiği belirtilip, ihbarı değerlendirmeye almadı. Ve şikayete yönelik soruşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

Yorumlar (0)