04.03.2018, 07:19

İtalya Genel Seçimi: Sağcılar karşısında kendine 'Ne Sağ Ne Sol' diyenlerin yarışı

Avrupa'da ''Sağ''ın yükselişi devam ediyor ve İtalya'da da güçlü durumdalar. Silvio Berlusconi'nin 2013 yılından beri hakkında devam eden soruşturmadan dolayı partisi birinci çıksa da başbakan olamayacağı kesin. Berlusconi bu sebepten dolayı;

AP başkanı Antonio Tajani'ye teklif götürdü. Merkez Sağ birinci olursa seçimde kendisi başbakan olacak. bir diğer aday da bilindik bir isim olan Matteo Renzi olacak gibi gözüküyor. Gerçi gene hükumet kuramayacaklar. Başarısız politikalarını sağcılara "Faşizm, Musollini'nin ruhu geri döndü"diyerek saçmalayan ve gölgelemeye çalışan İtalyan Liberalleri ve Radikal Solcular da pek ümitli değiller seçimlerde. Pek tabi İtalyan Halkı bunlar gibi düşünmüyor, hatta bizim çok bilmiş Türk medyamız gibi.

Silvio Berlusconi'nin Forza İtalia partisinin, ve Matteo Salvini'li Lega Nord'un ve Fratelli d'İtalia gibi diğer sağ partilerin oluşturduğu sağ koalisyonunun muhtemelen kazanacaklar. Son anketlere göre toplam 9 civarında oyları var. Bir de kendilerine "Ne Sağcı ne Solcu" diyen klasik Liberal Bir parti var. 5 Yıldız Hareketi, sağ & sol partilerin aksine ittifak kurmayı reddederek seçimlere tek giriyor. Sağcılar karşısında tek kaldıkları için ne yapacakları İtalya'da muamma. Bugün hep birlikte göreceğiz.

 

Paris / Ali Jean Çorakçı

Yorumlar (0)