Aracınızı Tek Tıkla Satabilirsiniz

İkinci el araç almak veya satmak internet ile çok daha kolay olsa da süreç hala çeşitli zorlukları bünyesinde barındırmaktadır.

İNTERNET 25.04.2021, 19:45
Aracınızı Tek Tıkla Satabilirsiniz

İnternetin ortaya çıkması ile birlikte değişen ve gelişen sektörlerden biri de ikinci el araç ticaretidir. İkinci el araç almak veya satmak için otomobil pazarlarına gitme zorunluluğu ortadan kalkmış ve ülkenin her yerinden çeşitli marka ve modelde araç alıp satmak kolaylaşmıştır. İkinci el araç almak veya satmak internet ile çok daha kolay olsa da süreç hala çeşitli zorlukları bünyesinde barındırır. Aracın doğru değere satılması için benzer marka ve modelde ki araçların güncel satış fiyatları takip edilmeli, hasar durumu, lastik durumu, motor durumu gibi birçok farklı değişkenin fiyatı nasıl etkilediği analiz edilmelidir. Aksi hallerde araç değerinden pahalıya alınabilir veya değerinin altında satılabilir. Alıcı veya satıcının güvenilir olması, kararlaştırılan saatte görüşmeye gelmesi, ödeme sırasında çıkabilecek sorunlar gibi çeşitli durum ve sorunlar ile karşılaşabilir.

Bir diğer önemli unsur ise satın alınacak veya satılacak aracın uzmanlar tarafından incelenmesidir. Ekspertizin, aracın kaporta durumu, motor durumu, elektronik aksamının durumu, mekanik ve fiziki durumu gibi konularda yapacağı analizler sonucunda aracın değeri değişebilmektedir. Bu noktada ekspertizin güvenilir olması elzem önem taşır. Arabam.com’ un trink sat hizmeti ikinci el araç satışında karşılaşılan birçok sorunu ortadan kaldırmaktadır. Binek ruhsatlı, 2000-2019 yılları arası model ve 200.000km altı tüm araçlar satıcı için oldukça zahmetsiz bir şekilde ve değerinde, arabam.com tarafından alınır.

Vergi/ceza borcu olmayan, üzerinde haciz/ ipotek bulunmayan, ağır hasarlı ve pert geçmişi olmayan ve arıza lambası yanmayan ve diğer şartları sağlayan tüm araçlar arabam.com tarafından alınır. Arabam.com arabanı trink sat hizmeti ile değerinde ve hızlıca alır. Arabanın markası, modeli, km durumu ve benzeri bilgiler girilerek, güncel piyasa değeri belirlenir ve arabam.com otomatik olarak teklifi oluşturur. Teklifi beğenmeniz durumunda aracınızı, 10 farklı şehirde ki 24 ayrı noktada bulunan trink sat noktalarına götürerek satışını gerçekleştirebilirsiniz. Aracınızın ekspertiz tarafından incelenmesinin ardından, yetkili satın alma uzmanı tarafından satın alımı gerçekleşir. Aracınızın ücreti 1 saat içinde hesabınıza geçer. Teklif verme ve ekspertiz kontrolleri tamamen ücretsizdir ve istediğiniz an vazgeçebilirsiniz.

Yorumlar (0)