Oya Ersoy Eskişehir'deki yoga yasağını Meclis'e taşıdı: " Yasak kararları toplumsal yaşama müdahale etmektir!"

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy; Eskişehir’de yoga yapan kadınların engellenmesini meclis gündemine taşıdı.

GÜNÜN HABERLERİ 30.05.2022, 12:57
Oya Ersoy Eskişehir'deki yoga yasağını Meclis'e taşıdı: " Yasak kararları toplumsal yaşama müdahale etmektir!"

Eskişehir'de bulunan Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan yurttaşların, yoga yapmaları engellenmiştir. Dede Korkut Parkı’nda yoga yapmak için bir araya gelen kadınlar, güvenlik görevlileri CİMER’e şikayet edildikleri gerekçesi ile yoga yapmalarına izin verilmeyeceğini söylenmiştir.

Ersoy; Eskişehir Valiliği’nin olayın gündeme gelmesinin ardından parkın Türk Dünyası Vakfı’na ait olduğunu söylediği ve Türk Dünyası Vakfı’nın açıklamasını valiliğe ait sosyal medya hesaplarından paylaştığını ifade etmiştir. Ersoy; Türk Dünyası Vakfı’nın ziyaretçilerden şikayet geldiği, toplu etkinliklerden önce izin alınması gerektiği gibi bahanelerle yasak kararı verdiğini belirtmiştir.

Ersoy; parkların kamusal alanlar olduğunu ve kamuya açık parklarda spor yapmanın izine bağlı tutulmasının yasakçılığın bir göstergesi olduğunu dile getirmiştir. Özellikle son süreçte Eskişehir’de de yoğunlukla yaşanan festival, konser ve yoga yasaklarının iktidarın kendi ideolojisi doğrultusunda toplumsal yaşamı dizayn etme çabasının sonuçları olduğunu ifade eden Ersoy, diğer bir yandan bu tip yasak kararlar ile kadınların kamusal alandan dışlanması ve evin içine hapsedilmesinin amaçlandığını ifade etmiştir.

Oya Ersoy, Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

Bu bağlamda;

1. Eskişehir’de yoga yapmanın yasaklanması hakkında Eskişehir Valiliği ile görüşme yapılmış mıdır? Yasaklama kararını geri çekmeyi düşünüyor musunuz?

2. Eskişehir Valiliği Türk Dünyası Vakfı’na ait açıklamayı neden kendi sosyal medya hesaplarında duyurmuştur?

3. Dede Korkut Parkı neden Türk Dünyası Vakfı’nun sorumluluğundadır?

4. Alınan bu yasak kararını toplumsal yaşama müdahale değil midir?

5. Son süreçte özellikle Eskişehir’de yoğun olarak alınan yasak kararlarının önlenmesi için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

Yorumlar (0)