Yıldırım: Başkanlık benim projem

AKP'li vekillerle yaptığı toplantıda anayasa teklifinin geçmemesi durumunda erken seçime gidileceğine yönelik söylemleri gündemine alan Başbakan Binali Yıldırım, bunun muhalefet tarafından dile getirildiğini iddia ederek bu açıklamaların peşinden gidilmemesini istedi.

GÜNDEM 19.01.2017, 13:52 19.01.2017, 13:52
Yıldırım: Başkanlık benim projem

TBMM'de dün başlayan Anayasa ikinci tur görüşmeleri öncesinde AKP'li milletvekilleriyle AKP Genel Merkezi'nde bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım parti grubuna önemli uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

 

HaberTürk'ten Volkan Yanardağ'ın aktardığına göre Yıldırım, "Teklif geçmezse erken seçim" söyleminin çok yanlış olduğunu kaydetti. Muhalefet tarafından dile getirildiğini iddia ettiği bu söylemin peşinden gidilmemesini isteyen Başbakan, olasılıklar üzerine siyaset oluşturulamayacağını kaydetti.

 

Yıldırım, erken seçim konuşulmaya başlanınca ekonominin doğrudan etkileneceğini savundu. Yıldırım, parti içinden referandum tarihi konusunda yapılan açıklamaları da eleştirdi. Düzenlemenin şu an Meclis'te olduğunu, görüşmelere bağlı olarak Cumhurbaşkanı'nın onayına gideceğini, ardından da Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) referandum tarihini belirleyeceğini belirten Başbakan, tüm bu süreçler tamamlamadan açıklama yapmanın doğru olmadığını iddia etti.

 

Yıldırım'ın bir diğer uyarısı da referandum için oy tahmini konusunda oldu. Bir milletvekilinin, referandumdan yüzde 55 oy çıkacağına yönelik sözleri üzerine Yıldırım, bu tahminlerin referandum sürecinde rehavete yol açabileceğini belirtti. Yıldırım, hedeflerinin en yüksek oya ulaşmak olduğunu belirterek, "Rakam verilince diğer tüm mesajlar ortadan kalkıyor o rakam tartışılıyor" dedi.

 

Yorumlar (0)