Yeni Şafak yazarı: Yüzde 5 ila 7 arasında AKP'li 'HAYIR' eğiliminde

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, referandumda "AKP için 3 riskin bulunduğunu" söyleyerek, "Referandumu en güçlü etkileyecek şey ekonomik krizdir. Şu anda piramidin en üst tepesinde olanlar krizden etkileniyor. Ancak yavaş yavaş aşağı indiğini ve vatandaşın cebine, mutfağına doğru yaklaştığını da görmeliyiz" dedi.

GÜNDEM 01.02.2017, 16:34 01.02.2017, 16:34
Yeni Şafak yazarı: Yüzde 5 ila 7 arasında AKP'li 'HAYIR' eğiliminde

'Ekonominin iktidarla ilgisi var, Anayasa değişikliği ile alakası yok' diyenler varsa yanılıyor" diyen Öztürk, "Hiç de öyle değil. Milletin mutfağı, sofrası, cebi etkilendiği zaman, ne Anayasa, ne başkanlık sistemi, ne de milli duygulara bakar. Doğrudan faturayı iktidar partisine keser" ifadesini kullandı. Öztürk "AK Parti içinde % 5-7 arasında bir kesim 'hayır' verme eğiliminde dediler. Bence büyük rakam. Tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi" dedi.

 

Öztürk'ün yazısından bir bölüm şöyle

 

AK Parti'nin muhafazakar tabanındaki rahatsızlık



Dikkatimi çekiyordu bir süredir. Gittiğim her konferansta, toplantıda, sohbette, televizyon programında ve gelen mesajlarda muhafazakar/dindar tabanda bir huzursuzluk, bir şikayet var. Acaba, 'ben biraz eleştirel yazılar yazıyorum da üzerime mi çekiyorum bu görüşteki insanları' diye düşündüm. Ancak anket şirketleri de aynı şeyi tespit etmiş. AK Parti içinde % 5-7 arasında bir kesim 'hayır' verme eğiliminde dediler. Bence büyük rakam. Tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi.

 

Yorumlar (0)