Yarkadaş: Yandaş medya denetim dışına çıkarıldı

CHP'li Yarkadaş, 687 Nolu KHK ile radyo ve TV'lerin 'siyasi partilere eşit sürede söz hakkı' vermesi ilkesinin ortadan kaldırılmasına tepki gösterdi.

GÜNDEM 09.02.2017, 13:07 09.02.2017, 13:07
 Yarkadaş: Yandaş medya denetim dışına çıkarıldı

Birgün’de yer alan habere göre, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Son çıkarılan KHK ile yandaş medya denetim dışına çıkarıldı. Artık, muhalefete 1 dakika bile söz süresi vermeyecekler. Çünkü; eşitlik ilkesi de yok edildi" dedi.

 

Dün gece yarısı çıkarılan 687 Nolu KHK ile radyo ve TV'lerin "siyasi partilere eşit sürede söz hakkı" vermesi ilkesi ortadan kaldırıldı. Böylece, yandaş medya referandum döneminde hiçbir denetime tabi kalmadan iktidarın 24 saat kesintisiz propagandasını yapabilecek. Geceyarısı KHK'sine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, KHK'lerin FETÖ'yle mücadele çemberinden çıktığını söyledi.

 

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü: Gece yarısı insanlar uyurken KHK çıkarıyorlar. Aynı KHK'ye kış lastiği cezasını da göz boyamak için koyuyorlar. FETÖ ile mücadelenin kış lastiği uygulaması ile ne ilgisi var?

 

'DENETİMSİZ PROPAGANDA'

 

"Denetimin tamamen kaldırılmış olması, kuralsızlığı da beraberinde getirecektir. Demokrasiyi var eden çoğulculuk ilkesine uyulmayacak, sadece iktidar partisinin tek yanlı propagandası yapılacaktır. Yurttaşın seçme ve değerlendirme, tercih etme, kıyaslama yapma hakkı elinden alınacaktır. Çünkü; yandaş medya artık muhalefete tek bir dakika bile söz hakkı vermemekte serbest bırakıldı. Denetleme mekanizması yok edildiği için, muhalefete söz hakkı verme zorunluluğu da ortadan kaldırıldı." diyen Yarkadaş, muhalefetin sesini medyada boğarak seçim kazanmanın sadece bir hayal olarak kalacağını ifade etti.

 

Yorumlar (0)