Vekile 'ayrıcalık' düzenlemesi geri çekildi

Adana'da cemaat yurdunda meydana gelen yangında 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği saatlerde, üniversitedeki görevlerine dönen eski vekillere çifte maaş ayrıcalığı tanıyan düzenlemeyi TBMM Genel Kurulu'ndan geçiren AKP, tepkiler üzerine geri adım attı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın verdiği önergeyle madde yeniden görüşülmek üzere komisyona çekildi.

GÜNDEM 01.12.2016, 11:50 01.12.2016, 11:50
Vekile 'ayrıcalık' düzenlemesi geri çekildi

Bİrgün de yer alan habere göre, Bir geceyarısı önergesiyle Meclis'ten geçirdikleri çocuk tecavüzcülerinin cezasız kalmasına yönelik önergeyi toplumsal tepkiye direnemeyerek geri çekmek zorunda kalan AKP, vekillere "maaş ayrıcalığı" tanıyan düzenleme konusunda da köşeye sıkıştı. Milli Eğitim'le ilgili torba yasada yer alan ve akademisyen kökenli emekli vekillere parlamentodaki görevleri sona erdiğinde hem istedikleri üniversiteye dönebilme ve hem de milletvekili emekli maaşının yanısıra üniversiteden de maaş alma ayrıcalığı tanıyan düzenleme, Adana'daki yangının devam ettiği saatlerde CHP ve HDP'nin itirazlarına rağmen Meclis'ten geçirildi.

 

"Vekile ayrıcalık" düzenlemesine yönelik tepkiler nedeniyle zor durumda kalan AKP, dün geceyarısından sonra yeni bir hamle yaptı. Tasarının görüşmeleri devam ederken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tartışmalı düzenlemeye ilişkin 37’nci maddenin yeniden görüşülmesi için önerge verdi.

 

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Danışma Kurulu'nun görüşü alındıktan sonra Hükumetin bu talebinin yerine getirileceğini bildirdi. AKP'nin, tepki çeken bu maddeyi tümüyle tasarıdan çıkarmayı mı değişiklik yapmayı mı planladığı ise henüz netlik kazanmadı.

Yorumlar (0)