Vatandaşın sağlığıyla oynayanlar şimdi yandı! Whatsap ihbar hattı geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 ilde gıda denetimi başlattı. Pakdemirli, vatandaşların gıda ürünlerine ilişkin şikayetleri için WhatsApp hattı açılacağını söyledi.

GÜNDEM 17.02.2020, 13:57
Vatandaşın sağlığıyla oynayanlar şimdi yandı! Whatsap ihbar hattı geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı 81 ilde gıda denetimi yapacak. Denetimler 6 gün boyunca sürecek.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den bir açıklama geldi. Pakdemirli, "İlk denetim alanımız süt ve süt ürünleri olacak. Usulsüz gıda üretenlere göz açtırılmayacak" dedi.

Bakan Pakdemirli, "Yakında WhatsApp şikayet hattı açıp, vatandaşların gıda ürünlerine ilişkin şikayetlerini buradan alacağız" ifadelerini de kullandı.

"TEKRARI DURUMUNDA HAPİS CEZASI UYGULANMALI"

Pakdemirli, gıdada taklit ve tağşiş yapanlara hapis cezası öngören yasa taslağının sorulması üzerine de "Gerekli çalışmalar yapılıyor. En hızlı şekilde çıkmasını bekliyoruz. Bizim arzumuz hapis cezası olması. Adalet Bakanlığının da bu konuda bir olumsuz görüşü yok. Ama bunu bir değil ikinci tekrarlarda yapıyor olmamız lazım. Çünkü bazı tağşiş durumlarında bunu yapanlar, bunu bilmiyor olabiliyorlar. Bir şekilde üreteni ve esnafı korumamız lazım. Tekrarı durumunda hapis cezası getiriliyor olmalı." dedi.

Pakdemirli, elektronik küpenin büyükbaş hayvanlarda verimliliği artırmak için kullanılacağının altını çizerek, küpe sayesinde hayvan hareketlerinin takip edileceğini anlattı. Pakdemirli, küpenin denemelerinin sürdüğünü söyledi.

Tavuk dönere çamaşır suyu katıldığı iddialarına ilişkin olarak da Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Zaman zaman ısmarlama haberler yapılabiliyor. Doğru olmayan bir haber yayıldığında o sektöre zarar veriliyor. Birisi tavuk dönerin çamaşır suyuyla yıkandığını söylüyor. Biz bu kişiyle irtibata geçerek nerede yapıldığını sorduk. Bize böyle bir adres veremediler ne yazık ki. Görünen o ki zaman zaman gıda konusunda böyle yanlış haberler çıkabiliyor. Meclise sunduğumuz yasa taslağında bu konuyla ilgili belli yaptırımların getirilmesi ve gıdada bilgi kirliliği yaratanlarla ilgili cezai işlem uygulanması konusunda çalışmalar yaptık."

Pakdemirli, gıdayla ilgili dile getirilen görüşlerin gerçekliğinin tartışılacağı bir kurul oluşturulacağını aktardı. Açıklamalarının ardından gıda denetim elemanlarını uğurlayan Pakdemirli, görevlilere çeşitli talimatlarda da bulundu.

Yorumlar (0)