Beşiktaş'taki Conrad Otel'in odasından birinde ünlü sunucu Vatan Şaşmaz kadın arkadaşı Filiz Aker tarafından öldürüldü. Aker daha sonra aynı silahla intihar etti.
Edinilen bilgiye Filiz Aker 17.00 sıralarında yiğeni ile yemek yerken gelen bir telefon mesajı ile odasına çıktı. Aker'den uzun süre haber alamayan yeğeni durumu otel görevlilerine ve polise bildirdi. Kapıyı açan otel görevlileri Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker'i kanlar içerisinde yerde ölü olarak buldu. İhbar üzerine otele gelen polisin yaptığı incelemede Vatan Şaşmaz'ın sırtından 4 kurşunla, Filiz Aker'in ise başından tek kurşun ile yaşamlarını yitirdiklerini belirledi.
Polis Filiz Aker'in Şaşmaz'ı vurduktan sonra bulundurma ruhsatlı tabancası ile intihar ettiğini tespit etti.
ABD'de Green Kart ile yaşayan ve eski mankenlerden Filiz Aker'in , 1 ay önce İstanbul'a gelerek Conrad Otel'e yerleştiği belirlendi.
OLAYIN PERDE ARKASI
Cinayetin duyulmasından sonra Filiz Aker'in çevresinden Milliyet’in edindiği bilgiler şöyle;
“Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker’in daha önce ilişkisi vardı. Vatan Şaşmaz ile evlenmeden önce de beraber oluyorlar. Filiz Aker, Amerika’da intihara kalkıştı. Hatta Vatan, evli iken Filiz Aker’e "Görüşelim" diye yazıyordu. Daha önce İstanbul’un ünlü bir sitesinde komşulardı. 7 yıl önce asansörde tanıştılar. Sonra görüşmeye başladılar. Filiz Aker Vatan Şaşmaz’a aşık oldu. Aralarındaki yaş farkından dolayı Vatan Şaşmaz bu ilişkiye karşı çıktı. Vatan Şaşmaz bu sıra ünlü bir şarkıcının kızı ile nişanlandı. Bundan dolayı Filiz Aker bunalıma girdi.”
Filiz Aker’in 3 defa intihara teşebbüs ettiği iddia edildi. Aker’in 2 yıl önce borsada bütün parasını kaybettiği ve bu yüzden bunalıma girdiği belirtildi.
Filiz Aker’in zengin bir kadın olduğu Vatan Şaşmaz’a maddi yardımda bulunduğu da iddia edilenler arasında.
Aker'in bir süre önce İranlı milyarder bir işadamı ile evlendiği ve Dubai'ye yerleştiği, bir ay öncede eşinden ayrılarak İstanbul'a geldiği ve olayın yaşandığı otele yerleştiği belirtildi. Otele Vatan Şaşmaz'ı Filiz Aker'in çağırdığı telefon kayıtlarında ortaya çıktı.
Ünlü sunucunun 2 yıl önce evlendiği Yasemin Adalı'nın 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Acı haberi ailesinin yanında Tarsus'ta tatildeyken öğrenen Yasemin Adalı, İstanbul'a gelmek için yola çıktı.
“BİTMEYEN BİR AŞKI VARDI”
Filiz Aker'in yeğeni Dora Ercan, teyzesiyle cinayet öncesi otelde yaptığı son konuşmayı anlattı. Ercan, "Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı vardı. Teyze 'saçmalama' derdim. 'Karısını boşayacak benimle evlenecek' derdi" diye konuştu.
Aker'le aynı otelde kaldığını belirten Ercan, teyzesinin platonik olarak Vatan Şaşmaz'a aşık olduğunu ve sürekli "Eşini boşayacak benle evlenecek" dediğini anlattı.
Ercan, Aker'le oteldeki son konuşmalarını Hürriyet muhabiri İsmail Bayrak'a şu sözlerle anlattı:
"Cafedeydik. Oturuyorduk duygusal konuşmalar yapıyordu. ‘Çok mutluyum' diyordu. ‘Hiç bu kadar mutlu olmadım ama benim mutluluğum seni üzebilir sakın üzülme' falan filan diyordu. ‘Bir yarım saat yukarı çıkacağım bir arkadaşımla görüşeceğim' dedi. 10 dakika geçti aradım, ‘geliyor musun canım' dedim, ‘geliyorum' dedi. Sonra yine zaman geçti aradım telefonu kapalıydı. Otelden de aradım. Yukarı çıktım, kapıyı çaldım kimse açmıyor. Teyzeme ‘ulaşamıyorum' dedim. Güvenlik aldık, resepsiyondan. Kapıyı açtırdık. Üst kilitliydi. Kapı açılınca baktık yerde yatıyor Vatan. Kırmızı gömlekli kotlu birini gördük herhalde Vatan'dır bu dedik. Teyzemle Vatan'ın ilişkisi çok daha öncesine dayanıyor, şu anda öyle bir şey yoktu. Yeni bir ilişki yoktu. Neden Vatan'la buluştu bilmiyorum. Hiçbir şeyden haberim yok."
ŞAŞMAZ: BU KADIN BENİM BAŞIMI BELAYA SOKACAK
CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Organizatör Nedim Delibaş ise, "Sanıyorum 2015'ten önce bununla bir gönül birlikteliği vardı. Evlendikten sonra Vatan'ı sürekli rahatsız ediyordu. Bir gün sert bir telefon görüşmesi yaptı. 'Vatan nedir?' dedim, 'Ağabey sorma bu kadın benim başımı belaya sokacak' dedi. Bu kadın Vatan'ı rahatsız ediyordu" açıklamasında bulundu.
SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI
Olayın ardından özellikle Filiz Aker'e ait olduğu ileri sürülen sosyal medya paylaşımları dikkat çekti. Şaşmaz ve Aker'in birlikte çekilmiş fotoğrafları kamuoyuna yansırken, Aker'e ait olduğu belirtilen bir Instagram hesabından, olaydan birkaç saat önce "Yaşam her anın için sana çok teşekkür ederim"ifadelerini yazması dikkat çekti. Ancak Filiz Aker'e ait bir çok sosyal medya hesabının olması gözlerden kaçmadı.
Öte yandan Vatan Şaşmaz'ın, çekimlerine yeniden başlanan Çocuklar Duymasın adlı dizinin bu akşamki bölümünde de rol aldığı ortaya çıktı.
"SON MESAJLAR" İDDİASI DOĞRU MU
Filiz Aker’in Vatan Şaşmaz’ın öldüreceğini internet sitesinden duyurduğu da olaydan sonra ileri sürülen iddialar arasındaydı. Bilişim uzmanı Koray Peksayar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi.
Peksayar şu ifadeleri kullandı:
Filiz Aker'in Vatan Şaşmaz'ı öldüreceğini kendi web sitesinde yazdığı iddiası doğru değil. Filiz Aker'e ait olduğu iddia edilen site: http://filizaker.tk Apache Tika ile üst verilere bakıldığında tarih bilgisi bulunmuyor. Peki ya web sunucusu bize ne gibi bilgiler veriyor. Bakalım. Kullanılacak araç Firefox/Chrome için Web Developer eklentisi. Son değişiklik tarihine dikkat: 27 Ağustos 2017 21:46:59 GMT. Biz GMT+3 zaman diliminde olduğumuz için son değişiklik tarihi aslında 28 Ağustos 2017 00:46:59. Aynı testi http://filizaker.tk/hotels/2.jpg adresindeki fotoğrafa da uyguladığımda aynı tarih tespit ediliyor. Tüm fotoğraflara aynı test uygulandığında 28 Ağustos 2017 00:46:00 sonrası tarih elde ediliyor. Bu da olay olduktan sonrasını gösteriyor. SONUÇ: Site olaydan sonra açılmış.”
VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR
Vatan Şaşmaz, 8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Gençlik yıllarında bir süre fotomodellik yapan Şaşmaz, eş zamanlı olarak bazı reklam filmlerinde ve şarkı kliplerinde yer oynadı.
Çeşitli kanallarda yıllarca ekrana gelen Çocuklar Duymasın dizisinde oynadığı Engin karakteriyle yıldızı parlayan Vatan Şaşmaz, Akşemseddin Hazretleri’nin hayatının anlatıldığı filmde Akşemseddin'i oynamıştır.
Aynı zamanda 2004 yılında TRT için çekilen Dudaktan Kalbe Filminde Doktor Ergun, Keloğlan Kara Prense Karşı isimli sinema filminde ise Beyaz Atlı Prens rollerinde oynamıştır.
Günümüzde birçok TV kanalındaki programlarda ve çeşitli organizasyonlarda sunuculuk yapan Vatan Şaşmaz, bir süre boyunca TRT Spor’da yayınlanan Taraftar Yarışıyor adlı programı sunmuştur.
Öte yandan bir süre boyunca da TVem kanalında yayınlanan Vatan Mutfağı adlı yemek programını sunmuştur.