Tunç Soyer Tutuklu Başkan Burak Oğuz’u Ziyaret Etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Urla eski Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Burak Oğuz'u cezaevinde ziyaret etti. Soyer, "Buradan tüm Türkiye'ye, CHP'nin demokrasiden, adaletten, hukuktan yana nasıl durduğunu göstereceğiz" derken İzmir Barosu da Burak Oğuz ile ilgili açıklama yaptı.

GÜNDEM 20.12.2019, 09:35 20.12.2019, 09:33
Tunç Soyer Tutuklu Başkan Burak Oğuz’u Ziyaret Etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Urla Belediyesi eski Başkanı Burak Oğuz’u Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etti.

SOYER’DEN BURAK OĞUZ AÇIKLAMASI

Daha sonra, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte CHP Urla İlçe Başkanlığı’nda İlçe Başkanı Hakan Özbadur, ilçe yönetimi ve meclis üyeleri ile bir araya gelen Soyer, “Türkiye’de ilk kez CHP’li bir belediye bu kadar ağır biçimde sorgulanarak cezalandırılıyor. Sorumluluğumuz sadece Urla ile sınırlı değil. Buradan tüm Türkiye’ye, CHP’nin demokrasiden, adaletten, hukuktan yana nasıl durduğunu göstereceğiz” dedi.

“ÖNEMLİ BİR KAZANIMA DÖNÜŞEBİLİR”

Soyer, “Nasıl Adalet Yürüyüşü demokrasi mücadelesinde tarihe geçtiyse, kayyum uygulamasına karşı ortaya koyacağımız birliktelik de tüm Türkiye demokrasisi için önemli bir kazanıma dönüşebilir” dedi. Soyer, Oğuz’un çok üzgün olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)