Suna Kıraç son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye'nin ilk holdingini ve en büyük sanayi/ticaret grubunu kuran Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding eski Başkan Vekili Suna Kıraç, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Suna Kıraç için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde kılınan cenaze namazına siyaset, iş, spor ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

GÜNDEM 16.09.2020, 14:11
Suna Kıraç son yolculuğuna uğurlandı

Eski Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekili iş insanı Suna Kıraç dün hayatını kaybetmişti. Gazeteci Rıdvan Akar'a hayatını anlattığı otobiyografik kitabı 'Ömrümden Uzun İdeallerim Var' adıyla yayımlanan, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın temellerini atan Suna Kıraç, 79 yaşındaydı. Kıraç uzun yıllardır ALS hastalığı ile mücadele ediyordu. İpek Kıraç'ın annesi olan Suna Kıraç, iş insanı İnan Kıraç'ın eşiydi. 

Suna Kıraç için bugün Koç Holding binasında tören düzenlendi. Törenin ardından Kıraç'ın naaşı, cenaze namazı için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne getirildi. Cenazenin Suna Kıraç'ın naaşına, yeğeni eski Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un cenazesinde de kullanılan kırmızı Osmanlı sancağı örtüldü

Cenaze namazına çok sayıda iş, spor, siyaset ve sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, halası Suna Kıraç'ın naaşını omuzlarında taşıdı.

Koronavirüs nedeniyle cenaze namazı için geniş tedbirler alındı. Gelenlerin ateşi ölçülürken, giriş ve çıkışlara dezenfektan üniteleri konuldu. Kıraç'ın naaşı cenaze namazının ardından, defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

Yorumlar (0)