Selvi: 'Hayır diyenler terörist' dili tutmadı; Erdoğan kampanya dilini değiştiriyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün Hürriyet'tek köşe yazısında "Referandumda anlamlı bir evet çıkabilmesi için Kürt oyları hayati derecede önemli. Kamuoyu araştırma şirketleri Kürtlerin nabzını tutmaya, strateji heyeti ise Kürtleri kazanmaya yönelik politikaları belirlemeye çalışıyor. Kürtlere yönelik yeni bir yaklaşım ve dil üzerinde kafa yoruluyor" dedi.

GÜNDEM 21.02.2017, 10:25 21.02.2017, 10:25
Selvi: 'Hayır diyenler terörist' dili tutmadı; Erdoğan kampanya dilini değiştiriyor

"Bölgede devlete olan güven artıyor ama bu AK Parti’ye desteğe dönüşmüş değil" iddasında bulunan Selvi, "HDP’nin marjinal kesimi, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ ikliminde yaşamaya devam ediyor. Buna bir de HDP’lilerin tutuklanması eklenince, en kararlı hayır kitlesini oluşturuyorlar. AK Parti, muhafazakâr Kürtleri kazanmaya dönük strateji ve dil arayışında" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın "hayır" diyenleri terörle ilişkilendirmesinin tartışmalara neden olduğunu söyleyen Selvi, "Adıyaman’da, “Sadece AK Parti, MHP değil, CHP’li ve HDP’li kardeşlerim de evet desin” dedi. Kampanyanın dili değişiyor. Hayır diyenleri ötekileştiren negatif bir dil yerine, kucaklayıcı bir dil tercih ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun işaretini verdi" dedi.

 

Yorumlar (0)