Selami Öztürk'ten Alevilerle ilgili sözlerine düzeltme

Eski Kadıköy Belediye Başkanı ve Avukat Selami Öztürk, CNN Türk’te söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını, Alevilerin haksızlıklara direnmemesini kastetmediğini, Alevilerin haklarını aramak için silaha sarılmadığı, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıktığını ve hakkını böyle aradığını vurgulamak istediğini söyledi

GÜNDEM 12.12.2016, 16:50 12.12.2016, 16:50
Selami Öztürk'ten Alevilerle ilgili sözlerine düzeltme

Birgün de yer alan habere göre, Eski Kadıköy Belediye Başkanı ve Avukat Selami Öztürk, CNN Türk’te dün yaptığı konuşmaya ilişkin soL’a bir açıklamada bulundu.

 

Program sırasında bir AKP’linin mezhep çatışmalarından söz ettiğini, kendisinin ise buna karşı Türkiye’de Alevilerin tutumuna dikkat çekmek istediğini söyledi.

 

“Konuşmasında Alevilerin haklarını aramamasını kastetmediğini, Alevilerin Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi haksızlıklara boyun eğmediğini” belirten Öztürk, “Aleviler Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta katliama uğradı ama buna karşı silaha sarılmadı. Vurgum Alevilerin şeriatçılar gibi silaha sarılmadıklarınaydı” dedi. Alevilerin cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıktığını ve bunun ciddi koruyucusu olduğunu belirtmek istediğini aktaran Öztürk, konuşmasının yanlış yorumlandığını, Alevileri kıracak bir şey söylemesi durumunda ise zaten derhal özür dileyeceğini aktardı.

 

Avukat Selami Öztürk, CNN Türk'teki programda “Suriye’deki Irak’taki mezheplerle bizdeki mezhep ayrılığı çok farklı. Bizim Alevi kitlemiz, kendisine baskı yapılsa da yakılsa da öldürülse de buna karşılık vermeyen, tam tersine sineye çeken ama bunu farklı şekillerde anlatan bir yapıya sahip. Bu bizim için büyük bir şans” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)