Sedat Peker'den AKP'li Korkmaz Karaca iddiası: Sezgin Baran Korkmaz'ın hediye ettiği arabayı kullanıyordu

Sedat Peker Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi ve AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca'nın bir süre Sezgin Baran Korkmaz'ın hediye ettiği aracı kullandığını iddia etti.

GÜNDEM 23.06.2021, 20:48
Sedat Peker'den AKP'li Korkmaz Karaca iddiası: Sezgin Baran Korkmaz'ın hediye ettiği arabayı kullanıyordu

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi ve AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca'nın bir süre, yurtdışında kara para aklamaktan tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın hediye ettiği Audi A8 marka aracı kullandığını öne sürdü.

Twitter hesabından bu iddialara dair paylaşımlar yapan Peker, Karaca'nın "olaylar karışınca" aracı Sezgin Baran Korkmaz’ın Sancaktepe’deki Biofarma isimli ilaç fabrikasına yollayıp bıraktığını iddia etti.

Karaca'nın danışmanlık adı altında pek çok kuruluştan para aldığını da belirten Peker, İçileri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Sence etik mi" diye sorup "Korkmaz Karaca’yı da gözaltına aldırsana" dedi.

Peker ayrıca Karaca'nın başta Sütaş işletmesinin sahibi dahil olmak üzere pek çok işletmenin da "özel işlerini halledip" rüşvet aldığını öne sürdü.

Yaptığı sokak röportajında ekonomik durumu ve AKP iktidarını eleştirmesi üzerine hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturması açılan ve ifade veren Rizeli Mehmet Ali Sancaktutan'ı hatırlatan Peker, Soylu'ya "Adamı niye gözaltına aldın? Rüşvetçi siyasilere dokunmazsın, nerede bir garip var onların tepesine binersin" dedi.


KİMDİR BU KORKMAZ KARACAN?
1978 senesinde İstanbul'da doğan Korkmaz Karaca, web sitesinde yer alan biyografisinde lisede iş yaşamına atıldığını ve pek çok özel sektör kuruluşunda üst düzey yönetici olarak görev yaptığını söylüyor.

“Indagro Group”’un Türkiye Temsilciliğini yaptığını, Çalık Holding, DAP Holding, Doğan Holding, Acarlar İnşaat, Sütaş A.Ş., Tahincioğlu Gayrimenkul, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Organize Endüstri Bölgesi ilk sırada olmak üzere pek çok özel sektör ve kamu şirketine danışmanlık hizmeti verdiğini belirtiyor.

Sözcü Gazetesi ve İnternethaber Medya grubunda yazılarının yayımlandığını dile getiren Karaca, 2007-2009 seneleri arasında Fox TV’de TV programları yaptığını aktarıyor.

2010-2017 seneleri arasında Deniz Baykal’ın danışmanlığını yapan Karaca, 8 Ekim 2018'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurulmuş olan Ekonomi Politikaları Kurulu'na üye olarak olarak atandığını aktarıyor

Yorumlar (0)