Saadet Partisi: 'Biz böyle bir düzenlemeye evet demeyiz'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, başkanlık sistemi ile yargının vesayet altına alındığını söyleyerek “Evet” demedik diye bizi Kandil’le yan yana getirmeye çalışıyorlar dedi.

GÜNDEM 20.02.2017, 09:39 20.02.2017, 09:39
Saadet Partisi: 'Biz böyle bir düzenlemeye evet demeyiz'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Necmettin Erbakan’ı Anma ve Şehitler Gecesi’nde yaptığı konuşmada “Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrımına uyulması icap eder. Başkan bütün yetkiyi elinde bulundurur, parlamentoyu kendisi kabul eder adalet mekanizmasını kendisi kontrol edecek tarzda bir düzenleme olursa burada adalet olmaz. Bu dikta rejimine evrilmek demektir” dedi.

Yargı vesayet altına alınacak”

Sendika.Org'un haberine göre, yeni sistemde Cumhurbaşkanının meclis üzerinde vesayet kuracağını belirten Karamollaoğlu, “Başkan bütün yetkiyi elinde bulundurur, parlamentoyu kendisi kabul eder, adalet mekanizmasını kendisi kontrol edecek tarzda bir düzenleme olursa burada adalet olmaz. Bu dikta rejimine evrilmek demektir. Biz bunları hem hükümete hem mecliste grubu bulunan parti başkanlarına ilettik. Talep ettiğimiz değişiklikler Meclis’te yapılmadı. Cumhurbaşkanının meclisi feshetme, seçime götürme yetkisi var mı, yok mu? Böyle bir yetkisi varsa meclisin üzerinde vesayet kuracak. Bu değişiklikle yargı organlarının yarısına yakınını Cumhurbaşkanı, kalanını da meclis seçecek. Yargı vesayet altına alınacak” diye konuştu.

Karamollaoğlu ayrıca “Biz böyle bir düzenlemeye evet demeyiz, dedik. Nazik olsun diye de ‘Hayır’ demedik. Şimdi bizi Kandil ile yan yana getirmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)