Rusya basını: Türkiye yeterli önlem alamadı

Rusya basını saldırıyla ikili ilişkilerin hedef alındığı yorumunu yaparken; Büyükelçi Karlov'un güvenliğinden sorumlu Türkiye’nin bu görevini yerine getiremediğini savundu.

GÜNDEM 21.12.2016, 09:41 21.12.2016, 09:41
Rusya basını: Türkiye yeterli önlem alamadı

Birgün’de yer alan habere göre, Rusya Dış Politika ve Güvenlik Politikası Konseyi Üyesi, emekli General Aleksander Mihaylov, Moskovski Komsomolets gazetesine yaptığı yorumda, “Türkiye’nin gerekli önlemleri almadığı görülüyor” dedi.

 

Karlov'un kendi koruması olduğunu, ancak elçilik çalışanlarının silah taşıma hakları bulunmadığını hatırlatan Mihaylov, “Büyükelçileri kendi imkânlarımızla korumamız çok zor. Büyükelçilerimiz her zaman çok hassas konumdalar ve onlar için hep endişeleniyorum” ifadelerini kullandı. Mihaylov, iki ülke arasında bir çatışmanın Ankara'nın yararına olmayacağını da vurguladı.

 

'Erdoğan'ın prestijine darbe indirdi'

 

Aynı gazeteden Mihail Rostosvski ise, suikastı 'Erdoğan’ın prestijine vurulan bir başka darbe' olarak niteledi.

 

Rostosvski, "Yabancı bir büyükelçinin ölümünün sorumluluğu, bulunduğu ülkeye aittir. Andrey Karlov’un ölümünün arkasında kimlerin olduğunu bilmiyorum. Ancak yüzde 90 eminim ki, Rusya büyükelçisinin ölümü Türkiye’nin otoriterleşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işine gelmez. Karlov’un öldürülmesi, Erdoğan’ın prestijine vurulan bir başka darbe” diye yorumladı.

Yorumlar (0)