Resmi törene tarikat liderleri de davet edilmiş

HÜDAPAR ile Yeniden Refah Partisi’nin Meclis'e girmesine yönelik tepkiler sürerken, AKP'li Tayyip Erdoğan'ın 3. kez Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen resmi törene, İsmailağa ve Nurcuların önde gelen isimlerinin de davet edildiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 05.06.2023, 11:20
Resmi törene tarikat liderleri de davet edilmiş

Tarihin en gerici ittifakında bir araya gelen ve kadın düşmanı politikalarıyla gündemde olan HÜDAPAR ile Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girmesine yönelik tepkiler devam ederken Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen resmi törene cemaatçilerin de katıldığı ortaya çıktı.

İkinci tur seçimlerini kazanarak 3. kez Cumhurbaşkanı olan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün Meclis’te yemin ederek mazbatasını aldı. 

Ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na giderek göreve başlama törenine katıldı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, yaklaşık 5 bin kişinin davet edildiği belirtilen törende, cemaatçilerin de bulunduğu ortaya çıktı. Özellikle seçim öncesinde Erdoğan’a destek açıklaması yapan cemaatlere özel davet gittiği görüldü.

Davetiye, 1925’te çıkarılan yasa ile yasaklanan ancak AKP iktidarıyla birlikte vakıf ve dernek adı altında faaliyetlerini hızlandıran ve önleri açılan cemaat ve tarikatlara da gönderildi.

Bu kapsamda Adalet ve İçişleri bakanlıklarını ziyaretiyle gündeme gelen İsmailağa’nın önde gelen isimlerinden Adem Şener ve Nurcuların bilinen isimlerinden Sabri Okur da törene katıldı.

Yorumlar (0)