Rektörlük izinli, ÖGB korumalı İHH standı açtılar; 'İstikbal İslam'ın' sloganı attılar!

14 Aralık’ta Türkiye’den “Halep’e yol açın” sloganıyla yola çıkmaya hazırlanan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve destekçi örgütler Anadolu Üniversitesi’nde rektörlük izniyle stant açtı. Stant açan kişiler üniversitenin özel güvenliklerinin koruması altında “İstikbal İslam’ın Allahuekber” sloganı attı.

GÜNDEM 08.12.2016, 16:54 08.12.2016, 16:54
 Rektörlük izinli, ÖGB korumalı İHH standı açtılar; 'İstikbal İslam'ın' sloganı attılar!

 

Birgün de yer alan habere göre, İHH, Halep’e destek iddiasıyla dışarıda polis, içeride özel güvenlik koruması altında Anadolu Üniversitesi Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde stant açtı. Anadolu Üniversitesi’nin desteği ve rektörlüğün izniyle stant açan İHH’ye, AKP’nin üniversite gençlik kolu olan ÜNİAK, Seriye Vakfı, Genç Memur-Sen, Türkiye Gençlik Vakfı gibi yapılar destek verdi.

 

Stant çevresinde bir araya gelen grup “İstikbal İslam’ın Allahuekber” sloganı attı. Duruma tepki gösteren öğrenciler konuyu rektörlükle görüşmek istedi. Görüşme talebi reddedilen öğrencilere gerekçe olarak “bugüne kadar size müsamaha gösteriyorduk, şimdi de bunlara izin vereceğiz” denildiği öğrenildi. Bunun üzerine öğrenciler fakültelerde konuya ilişkin açıklama yaptı. Öğrenciler yaptıkları açıklamada 10 Ekim saldırısı sanıklarından Nihat Ürkmez’in dava sırasında “Suriye’ye İHH kartıyla pasaportsuz geçtim” sözlerini hatırlatarak öğrencileri gerici çetelere karşı mücadele edelim çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)