Rabia Naz'ın Babasının Ardından Annesi de Gözaltına Alındı

Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan'ın adalet arayan babası Şaban Vatan, bu sabah saatlerinde gözaltına alındı. Atike Naz ise eşinin gözaltına alınmasının ardından akademisyen Metin Cihan’a mesaj göndererek "Herkese haber ver ne olur" diye seslendi. 40 günlük bebeği olan Atike Vatan da videonun ardından gözaltına alındı.

GÜNDEM 14.11.2019, 15:07
Rabia Naz'ın Babasının Ardından Annesi de Gözaltına Alındı

Kızı Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünün aydınlatılması için hukuk mücadelesini sürdüren baba Şaban Vatan, polis nezaretinde emniyete götürülmekte olduğunu duyurdu. Vatan, "İfadem alınacakmış" dedi. Öte yandan Vatan ailesinin, Rabia Naz'ın ölümünden sorumlu tuttuğu kişilerin HTS kayıtlarının aradan geçen yaklaşık 20 aya rağmen incelenmediği ortaya çıktı. HTS kayıtları 24 aylık süre sonunda siliniyor.

Eynesil İlçesi'ndeki evinden alınan Vatan, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Şaban Vatan'ın hangi suçlamayla gözaltına alındığı ise açıklanmadı.

Şaban Vatan, önceki gün Rabia Naz soruşturmasında gizlilik kararının kalkmasının ardından soruşturma dosyasındaki bazı bilgi, belge ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, soruşturma savcılarına yönelik çeşitli suçlamalarda bulunmuştu.

RABİA’NIN ANNESİNDEN MESAJ

Atike Naz ise eşinin gözaltına alınmasının ardından akademisyen Metin Cihan’a bir mesaj gönderdi.

Cihan, mesajı Twitter hesabından paylaştı. Akademisyen Metin Cihan videonun ardından 40 günlük bebeği olan Atike Naz'ın da gözaltına alındığını duyurdu.

Rabia Naz'ın ölümünü incelemek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nu olay yerinde takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl da dün gözaltına alınmıştı. 

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil İlçesi'ndeki evinin önünde geçen yıl nisan ayında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’a çarpan sürücünün Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni olduğu öne sürülmüş; aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını AKP’li siyasetçilerin engellediğini iddia etmişti. Rabia Naz'ın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'nca 2 rapor hazırlanmıştı.

Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığını belirtilmişti. Trabzon Adli Tıp’ın raporunda ise Rabia Naz’ın tırnaklarında erkek DNA’sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'nun 12 üyesi de 7 Kasım'da Eynesil'e gelerek, incelemelerde bulunmuştu.

Yorumlar (0)