"PTT'de ve tehdit var!"

PTT çalışanlarının sorunlarını dinleyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “120 gönderi dayatması var. Soruşturmayla tehdit ediliyoruz” serzenişiyle karşılaştı

GÜNDEM 29.03.2022, 10:18
"PTT'de ve tehdit var!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Posta ve Telgraf Teşkilatı’nda (PTT) taşeron personele baskı ve tehditle Anayasaya aykırı şekilde tebligat yaptırılmasına tepki gösterdi. Adana’nın Yüreğir ilçesindeki PTT Dağıtım Merkezi’ndeki emekçilerin sorunlarını dinleyen Dr. Şevkin, kurumda aynı işi yapmalarına rağmen personel arasında 3 farklı statü bulunduğunu ve maaş eşitsizliği yaşandığını söyledi.
Birleşik Kamu-İş’e bağlı Güven Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve sendikanın işyeri temsilcisi Hakkı Aytaç Candan ile birlikte dağıtım personeliyle görüşen Dr. Şevkin, PTT çalışanlarının eşit işe eşit ücret almadığını, belli sayıda tebligatın yapılması için baskı altında olduğunu, kısa bir süre içerisinde dağıtımı gerçekleştirmek zorunda bırakılmalarının yanı sıra eşit iş yapmalarına rağmen 3 farklı statüde çalıştırıldığına dikkat çekti.
“BASKI VE TEHDİT VAR”
Dr. Şevkin’e sorunları anlatan Birleşik Kamu-İş’e bağlı Güven Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve sendikanın işyeri temsilcisi Hakkı Aytaç Candan, “Verilen emirleri uygulamadığımız takdirde soruşturmayla tehdit ediliyoruz” diye konuştu. Gelen baskıların iş huzurunu kaçırdığına, çalışanları kurum aidiyetinden uzaklaştırdığına dikkat çeken Candan, “Hiçbir PTT çalışanı mutlu  bir şekilde işyerine gelmiyor. Statü ve ücret farklılığı yaşıyoruz. Motivasyonla işimizi yapabilecekken baskı altında olduğumuz için huzurumuz olmuyor. Can güvenliği sorunumuz var. Canı burnunda olan vatandaşa her gün icra tebligatı götürüyoruz. Yeterli oranda eğitim verilmeden taşeron çalışanlarımız Anayasaya aykırı şekilde icra tebligatı dağıtımına çıkarılıyor” dedi.
120 GÖNDERİ DAĞITMA ZORUNLULUĞU…
PTT’de 5 yıldan bu yana personel alımına gidilmediğini, fiili hizmet zammı, 3600 ek gösterge kapsamına alınmadıklarını, günde 120 gönderi dağıtımına zorlandıklarını, en az 90 teslim gerçekleştiremeyenlere soruşturma açma tehdidi yaşandığını, taşeron personele baskı ve tehditle Anayasaya ve kanunlara aykırı şekilde tebligat yaptırıldığını, PTT’nin Varlık Fonu’na aktarıldıktan sonra Sayıştay denetiminden çıkarıldığını ve takibinde yüksek zararlar açıklandığını dile getiren Candan, “399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamındaki personel için 9 yıldır yükselme sınavı açılmadı ve olası yükselmede İdari Hizmet Sözleşmeli Personel (İHS) statüsüne geçiş şartı getirildi. Skala ayarlaması yapılmadı. 399 sayılı KHK’lıların kadroları lağvedildi. Emekli maaşı ve ikramiyeyi düşürmek için SGK’ya göre çalışıp emekli sandığından emekli ediliyoruz. İş güvenliğimiz tehdit altında” diye konuştu.
“ÇALIŞANLARIN YANINDAYIZ”
Sorunları dinledikten sonra işçilere hak veren Dr. Şevkin, “İşçilerin yanındayız” mesajı verdi. Dr. Şevkin, “Her zaman çalışan kardeşlerimizin yanındayız. Bu konuyu meclise taşıyacağız. Eşit işe eşit ücret ve insani koşullarda çalışmanın yapılabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşçi, çalışan, emekçi kardeşlerimizin yanındayız. İyi ki varsınız arkadaşlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)