Pendik Belediyesi'nden skandal itiraf

Pendik Belediyesi’nden skandal itiraf: İlçedeki 59 yurt ve Kuran kursunun 35’i kaçak, 10’unda ise yangın merdiveni yok.

GÜNDEM 11.02.2017, 09:27 11.02.2017, 09:27
Pendik Belediyesi'nden skandal itiraf

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Adana Aladağ’da, geçen kasım ayında 11 çocukla birlikte 1 eğitmenin yaşamını yitirdiği facianın ardından verilen sözler tutulmuş değil. Pek çok yurt, çocukların can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. CHP’li Meclis Üyesi Tarık Balyalı ve Ercan Yalçın, Aladağ’daki yangının ardından, Pendik’teki yurtların doğal afete karşı hazırlıklı olup olmadıklarını sordu. Belediyenin meclis üyelerine verdiği yanıtta skandal ortaya çıktı. Pendik’teki 10 yurt ve Kuran kursunda yangın merdiveninin olmadığı ifade edilen yazıya göre, 35 yurt ve Kuran kursu ise kaçak konumda.

Denetimden uzak

Pendik Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü tarafından kaleme alınan önerge cevabında, ilçe sınırları içinde 59 yurt ve Kuran kursu bulunduğu belirtildi. Bunların 11’inin “yapı kullanım izin belgesi” bulunmadığı belirtilen yazıda 35’inin ise ruhsatsız yani kaçak durumda olduğu ifade edildi. Yazıda ilçe sınırları içinde en fazla 9 katlı yurt bulunduğu, cami altında 21 Kuran kursu olduğu anlatılarak, 10 yurt ve Kuran kursunun yangın merdiveni olmadığına dikkat çekildi. Meclis üyelerinin düzenli denetim yapılıp yapılmadığına ilişkin sorusuna ise yanıt verilmedi.

‘Çocuklar tehlikede’

Balyalı, gelen yanıtı Cumhuriyet’e değerlendirdi: “Çocukların eğitim gördüğü yurt ve kurslar denetimden uzak. Biz de kendi ilçemizdeki yurt ve kursların durumunu sorgulama ihtiyacı duyduk. Soru önergemize verilen cevapta Pendik’te pek çok yurt ve Kuran kursunun ruhsatının, iskânının ya da yangın merdiveninin olmadığını gördük. Yanıt, çocuklarımızın her yerde ne kadar büyük bir tehlikede olduğunu gösteriyor. Biz, bütün belediyelerden denetimlerini artırarak ruhsatsız, yangın merdivensiz ve kanunlara aykırı hiçbir yurt ya da kursa çalışma imkânı vermemesini istiyoruz. Bu şekilde çalışanlar varsa derhal gerekli işlemler yapılmalı. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)